Кіт-воркіт і Мишка-побіганка допоможуть поповнити словниковий запас

Читай також

  • Що Біблія говорить про язик
  • Студенти зможуть вивчати мову, якою говорив Ісус
  • Вивчити мову без цього не вдасться: декілька порад
        • Кіт-воркіт і Мишка-побіганка допоможуть поповнити словниковий запас

          Видавництво «Віват» готує книжку-посібник «Мова чудова» для всіх, хто любить і вивчає українську мову

          Книжка поповнить словниковий запас, розповість про складні випадки вживання слів та допоможе позбутися мовних помилок, таких як калька й суржик, повідомляє Друг Читача. Окрім того, в українській мові є маса слів, значення яких люди часто плутають, як-от «танець» і «танок», «лівша» й «шульга», «лицар» і «рицар» тощо. Завдяки виданню читачі навчаться правильно вживати такі слова в контексті.

          Автор книжки «Мова чудова» — майстер слова Ольга Уліщенко, літературний редактор із багаторічним стажем. Вона уклала «Словник труднощів української мови», брала участь в укладанні «Українського орфографічного словника», «Російсько-українського і українсько-російського тлумачного словника» та інших видань. Також Ольга Уліщенко працювала над перекладами художніх творів із російської мови, в її літературній обробці вийшло багато класичних творів для дітей.

          «Вивчення української мови — частина національної політики країни. Сьогодні як ніколи важливо підвищувати свою грамотність, удосконалювати знання української мови. І книжка «Мова чудова» в цьому допоможе багатьом. Це сучасне ненудне видання зручного формату сподобається і дорослим, і дітям. Написане воно легкою та зрозумілою мовою, спеціалізованої лексики тут мінімум. Видання стане в нагоді всім, хто вивчає українську мову та прагне вільно й грамотно використовувати її як в усному, так і в письмовому мовленні», — каже генеральний директор видавництва «Віват» Юлія Орлова.

          Головними героями книжки стали Кіт-воркіт і Мишка-побіганка. Саме вони з розділу в розділ пояснюють складні речі зрозумілою мовою. Ілюстратор книжки — відома українська художниця Ірина Потапенко, переможниця міжнародного фестивалю ILLUSTRATION-2014.

          Презентують видання «Мова чудова» вже у квітні в рамках Книжкового Арсеналу. Його представлять разом із двома іншими новинками видавництва «Віват» з україністики: книжками «Українське застілля» й «Абетка України».

          Джерело:  litgazeta

          Читай також

        • Що Біблія говорить про язик
        • Студенти зможуть вивчати мову, якою говорив Ісус
        • Вивчити мову без цього не вдасться: декілька порад
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.