“Для того щоб одружитися, треба бути дуже відважним”: Блаженніший Святослав лідерам спільноти “Подружні зустрічі”

Читай також

  • Слухання голосу молоді є первинним етапом і має бути основою й вашого служіння в різних напрямах, ― Глава УГКЦ до учасників Форуму молодіжного душпастирства
  • «Цей рік буде сповнений Божою присутністю», — Блаженніший Святослав у Новорічному привітанні
  • Глава УГКЦ Блаженніший Святослав: про підсумки, виклики, здобутки та історичні події 2023 року
        • “Для того щоб одружитися, треба бути дуже відважним”: Блаженніший Святослав лідерам спільноти “Подружні зустрічі”

          Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав відвідав міжнародну зустріч національних лідерів спільноти «Подружні зустрічі», яка проводиться в місті Яремче від 30 липня до 6 серпня.

          На подружні зустрічі прибули учасники з восьми країн світу.

          Глава Церкви, благословляючи зібрання спільноти, нагадав, що він був учасником двох сесій Папського Синоду, який поставив у центр уваги всієї Католицької Церкви тему родини.

          «Святіший Отець Франциск, – зазначив Блаженніший Святослав, – звернув увагу саме на цю тему, бо сьогодні інституція сім’ї, як нерозривного і плідного союзу між чоловіком та жінкою, є в центрі великої атаки (на глобальному рівні). Тому Церква має сьогодні за великий обов’язок піклуватися родиною і підтримати її. А ми, українські греко-католики, можемо сказати, що в часи переслідування нашої Церкви саме сім’я врятувала Церкву. Тому сьогодні святим обов’язком нашої Церкви є врятувати сім’ю».

          Блаженніший Святослав вважає, що нині «замало тільки проповідувати про певні моральні засади щодо сім’ї та подружжя».

          «Треба стати поруч із тими сім’ями, які потребують нашої допомоги, треба супроводжувати сім’ю в сучасному світі. Навіть більше, сьогодні Вселенська Церква має на меті взагалі переосмислити все душпастирство сім’ї. Треба цілком по-новому сьогодні готувати молодих людей до Таїнства Подружжя», – сказав архиєрей.

          Глава Церкви розповів, що Папа Франциск у Кракові сказав до молоді: «Мабуть, серед вас є такі, які готуються до подружжя. Ви є мужні люди».

          «У сучасному світі для того щоб одружитися, треба бути дуже відважним. І тому тих людей, відважних людей, які готуються укласти справжнє подружжя, належить готувати і супроводжувати. Але також потрібно супроводжувати сформовану сім’ю, особливо на перших етапах. І якщо, скажімо, у процесі підготовки до подружжя активну роль відіграють священики, то коли мова йде про пастирський супровід молодої сім’ї, на перший план все-таки виходять подружні пари зрілих мирян, які повинні взяти на себе відповідальність за ті молоді сім’ї, котрі утворилися в парафії. Повірте мені, сьогодні саме такий рух, як «Подружні зустрічі», має бути невід’ємним елементом душпастирства сім’ї в Церкві».

          Блаженніший Святослав висловив спільноті цілковиту підтримку і солідарність. «Бачу у вас духовну силу. Адже, коли в Центральній і Східній Україні в маленькій парафії з’являється рух «Подружні зустрічі», то парафія стає місійною. Відбувається унікальна сила євангелізації. Бо якщо в парафії знайдеться дві-три сім’ї, які належать до цього руху, вони починають рухати цілою спільнотою. І цей рух служить не тільки для того, щоб зміцнювати сім’ї тих, які до нього належать. Ваш рух має надзвичайну євангелізаційну силу, тому ми вас потребуємо», – запевнив Глава Церкви лідерів спільноти.

          «Тисячі подружніх пар сьогодні в Україні потребують супроводу, допомоги, ділення досвідом, аби будувати успішне подружжя. Без міцного інституту сім’ї не може бути ані сильного народу, ані сильної держави».

           

          Джерело: catholicnews

          Фото: scoopempire

          Читай також

        • Слухання голосу молоді є первинним етапом і має бути основою й вашого служіння в різних напрямах, ― Глава УГКЦ до учасників Форуму молодіжного душпастирства
        • «Цей рік буде сповнений Божою присутністю», — Блаженніший Святослав у Новорічному привітанні
        • Глава УГКЦ Блаженніший Святослав: про підсумки, виклики, здобутки та історичні події 2023 року
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Коментарі

              • То чому в Україні так активно впроваджуються гендер закони, які в основі руйнують інститут сім ї ????????? Чому Шевчук за них і пів слова не сказав ???? Чи просто вигідно водити народ за ніс гарними словами, здираючи з людей кожного разу гроші по церквах ? Гарно прилаштувався, бізнесмен !!!