Українська молодь перемогла в конкурсі короткометражок у Римі

Читай також

  • Представники Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій відвідали прокатедральний собор Святої Софії в Римі
  • Глава УГКЦ прибув з робочим візитом до Апостольської Столиці
  • Увага! Всеукраїнський екологічний конкурс «Відповідальність за створіння»
        • Українська молодь перемогла в конкурсі короткометражок у Римі
          «Запрошення від Бога» — короткометражний фільм, що переміг у конкурсі Домініканського Ордену в  Римі. Конкурс проводився з нагоди святкування 800-літнього ювілею Ордену і, за його умовами, про Домініканську Родину потрібно було розповісти у 3-хвилинному відеосюжеті.

          Я довго виношувала саму ідею і багато думала над концепцією, молилася у цьому намірі і коли сценарій нарешті визрів, тоді упродовж трьох днів інтенсивної праці ми створили відео. Потрібно було поспішати, бо це вже було напередодні Різдва, часу залишалося не так багато і треба було встигнути подати роботу на конкурс. — розповіла Ірина Кондратюк, режисер та сценарист фільму.
          Ще під час зйомок я зізналася своїй команді, що для мене ця робота важлива не стільки через участь у конкурсі, скільки через можливість розповісти про блаженного П’єра Джорджіо Фрассаті, котрий був світським домініканцем і наше відео мало стати таким логічним завершенням тих трьох фільмів, які були відзняті нами про домініканських святих упродовж ювілейного року отців домініканців. А наш відеоінженер після завершення монтування фільму сказав, що навіть, якщо ми не переможемо на конкурсі, то важливим буде вже те, якщо це відео допоможе комусь розпізнати своє покликання. Особисто я вперше почула про блаженного Фрассаті на Світових Днях Молоді у Кракові і дуже з ним потоваришувала, він мене дуже вразив і став дуже близьким.  Звідси це прагнення розповісти про нього хоча би коротко, щоби про бл. Фрассаті довідалося якомога більше людей.
          Центральним і ключовим словом фільму є слово Істина – VERITAS — слово, яке є девізом домініканців, а головна їхня місія – проголошувати Євангеліє різними способами. У фільмі показані представники всіх трьох гілок Ордену – отці, сестри та миряни. Головний персонаж – хлопець, який відчуває запрошення від Бога вступити до Третього Ордену домініканців — мирян.

          Це покликання зріє у ньому змалечку, адже хлопець виховувався у домініканському середовищі, бачить, як отці та сестри проповідують Слово Боже, навчають, бачить те, наскільки вони відкриті на людей. Хлопчик також змалечку має свого улюбленого блаженного, який є для нього взірцем для наслідування і коли виростає, то відчуває покликання проголошувати Істину, як домініканець-мирянин. Не випадковими також є його слова «хочу бути, як Фрассаті», адже Папа перед початком СДМ-2016 звернувся до молоді із закликом «Будьте як Фрассаті!», котрий є покровителем молоді та був покровителем Світових Днів Молоді у Кракові.
          Через такі та інші моменти ми відчували, як Бог допомагав нам під час зйомок, ми відчували дію Святого Духа. Радіємо, що наша робота перемогла, ще більше радіємо з того, що вона зацікавила глядачів із багатьох країн.

           

          Джерело: CREDO

          Читай також

        • Представники Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій відвідали прокатедральний собор Святої Софії в Римі
        • Глава УГКЦ прибув з робочим візитом до Апостольської Столиці
        • Увага! Всеукраїнський екологічний конкурс «Відповідальність за створіння»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.