Перша Екстремальна Хресна дорога у Львові

Читай також

        Перша Екстремальна Хресна дорога у Львові

        На минулих вихідних відбулась непересічна подія у місті Львові – Екстремальна Хресна дорога!

        Організатором першої на теренах Львова Екстремальної Хресної дороги стала Римо-католицька Парафія Св. Йоана Павла ІІ, а саме о. Григорій Драус та молодь.

        Особливістю такої Хресної дороги є її проведення. А саме: учасники впродовж усього шляху зберігають мовчання, розважаючи про слово Боже, відбувається вона у нічний час та, зазвичай, шлях пролягає через лісову місцевість, села, поля тощо.

        При організації такої Хресної дороги у Львові було обрано маршрут загальною протяжністю близько 27 км, що пролягав через різні райони міста. Екстремальна Хресна дорога розпочалася із Римо-католицької Парафії Св. Йоана Павла ІІ, що в УКУ на вул. Хуторівка, 35а, (від Служби і реколекційній науки  про сім’ю) далі учасники попрямували через найвизначніші місця Львова, зокрема вершину Високого замку, Вірменський кафедральний собор та пам’ятник Жертвам львівського єврейського гетто, до Храму святого Климента папи УГКЦ – останньої стації Хресної дороги, де і відбулась радісна агапа.

        У  Хресній дорозі взяли участь близько 100 осіб, як зі Львова, так і з Дрогобича, здебільшого молодь. Наймолодшому учаснику лише 13 років, а найстаршому – 60 років.

        Парафія Св. Йоана Павла ІІ щиро дякує усім учасникам, а також Салезіянській молоді із Ораторії Св. Домініка Савіо, що так чисельно долучилися до проведення цієї Екстремальної Хресної дороги.

        Вночі з 21 на 22 квітня орагінізатори планують схожий захід: Екстремальну Дорогу Світла, присвячену зустрічам з Воскреслим Христом.

        Оксана Карашкевич

        Фото: Марта Мазур, Марія Будзович, Юля Марциняк

        Читай також

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.