Зарваницька проща: молодіжно, мегацікаво та глибокодуховно

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Зарваницька проща: молодіжно, мегацікаво та глибокодуховно

          Вже за кілька днів відбудеться одна з найочікуваніших літніх подій — Загальнонаціональна проща до Зарваниці. До святого місця зійдуться десятки тисяч паломників із усіх куточків України і навіть із-за кордону. Про те, чим особлива буде цьогорічна проща розповів співвідповідальний за проведення молодіжної частини прощі Роман Демуш.

          — Чим особлива буде цьогорічна проща до Зарваниці?

          — Почнім із того, що ця Загальнонаціональна проща приурочена 150-річчю коронації Зарваницької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, 125-літтю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого та молитві за мир в Україні. Також ми очікуємо особливого гостя — разом із Патріархом УГКЦ Святославом Шевчуком до Зарваниці на зустріч із молоддю прибуде особистий посланець Папи Римського його еміненція кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації для Східних Церков.

          — А що цікавого готуєте для молоді?

          — Духовно-мистецька програма для молоді, яка розпочнеться опівночі після загальної свічкової ходи на Співочому полі, матиме декілька приємних несподіванок. Передовсім, вестиме програму відомий український гурт із Тернополя „Тріода“ — котрий завжди своєю діяльністю підтримує душпастирство молоді. Артисти підготували особливий подарунок — прем’єру гімну до Патріарха Йосифа Сліпого „На Сибірі в концтаборі“ в новому оранжуванні.

           

          — Хто виступатиме ще, окрім „Тріоди“?

          — Загалом духовно-мистецька програма матиме дві частини. В першій виступлять гурти, які впродовж року брали участь у проекті Творчої студії Ceciliarec під патронатом Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ. Це різні музичні колективи з усієї України — YakMa Band (Івано-Франківськ), Shemma Band (Хуст), Sofi Band (Львів), Zion (Львів), ЖиВи (Львів), Територія Душі (Львів), Метаноя (Київ), The Secret of Seven (Київ), The Brightberry (Київ). А в другій частині виступатимуть гурти в рамках євангелізаційного проекту Kerygma Project II. Цьогоріч програма виключно духовна, але в дуже молодіжному форматі, щоб показати, що бути з Богом — це цікаво та весело.

          — Чому така важлива зустріч Блаженнішого Святослава з молоддю?

          — Ця зустріч знакова для всіх. Для Патріарха важливо зустрітися з молоддю з усієї України. Він завжди ділиться з ними тим, що лежить йому на серці. Натомість молодь має нагоду від Глави нашої Церкви почути відповіді на те, що її цікавить. Ще до 12 липня можна поставити свої запитання в рамках проекту „Мудра молодь питає“, який провадить молодіжний портал ДивенСвіт. Зазвичай їх турбують питання віри, патріотизму, про те, що означає бути молодим. Кульмінацією цієї зустрічі та Загальнонаціональної прощі буде архієрейська Літургія, яку очолить Блаженніший Святослав в неділю вранці.

          — Скільки орієнтовно і звідки очікуєте прочан?

          — До Зарваниці прибудуть паломники з різних міст України — Києва, Донеччини, Херсонщини, Полтавщини, Вінничини, тобто з усіх областей, де є парафії УГКЦ. Звичайно, основна кількість — представники Галичини, зокрема Тернопільщини. Будуть також і представники інших конфесій, а також прочани з-за кордону — Словаччини, Польщі, США, Італії та інших країн. Загалом сподіваємося, що помолитися до Зарваниці прийде приблизно 150 тис. вірних.

          Спілкувалася Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"