Визначено переможців молодіжного Конкурсу соціальних проектів «Хочу! Можу! Зроблю!»

Читай також

  • Увага! Всеукраїнський екологічний конкурс «Відповідальність за створіння»
  • Отець Олег Здреник: “МАПа допомагає дієво відповідати на виклики, які стоять перед нашою Церквою”
  • Всеукраїнський екосоціальний конкурс «Про природу дбаймо – нужденним допомагаймо!»
        • Визначено переможців молодіжного Конкурсу соціальних проектів «Хочу! Можу! Зроблю!»

          На початку липня Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ оголосила про початок конкурсу соціальних проектів для молоді на парафіях Львівської та Київської архиєпархій та Кам’янець-Подільської єпархії.
          Активні молоді греко-католики мали змогу вибороти до 16 000 грн на втілення своєї ідеї у себе на парафіях.Конкурс соціальних проектів “Хочу! Можу! Зроблю!” проходить другий рік поспіль у рамках соціальної ініціативи “Хтось не зробить” за підтримки Благодійного фонду імені Митрополита Андрея Шептицького і Благодійного фонду «RENOVABIS».
          До 30 серпня на конкурс надійшла 21 заявка із різних парафій. Найбільшу кількість заявок отримано із парафій Львівської архиєпарії і вони стосувалася напрямку “щаслива сім’я”. Керівник цього напрямку у Соціальній ініціативі “Хтось не зробить” Марія Дзюбій зауважує, що “запровадження подібних проектів не тільки сприяє акцентуванню уваги на важливості і цілісності інституту сім’ї, а й сприяє формуванню, образно кажучи, стосункової освіченості, що в перспективі, сподіваюсь, допоможе молодим парам у вирішенні багатьох проблем”.

          До 5 вересня конкурсне журі обрало переможців та повідомило усіх, хто подавав свої проекти, про результати відбору. Цьогоріч переможцями стали 8 проектів, які будуть профінансовані сумарно на 128 тис. грн.

          Переваги надавалися тим проектам, які передбачали співпрацю кількох парафій, а також тим, у яких був потенціал подальшого розвитку.

          Проекти переможці:


          1. “Посади дерево – це твій вклад у екологію дітей”, Парафія Святих Апостолів Петра і Петра УГКЦ, м. Сміла. Керівник – о. Андрій Чик.

          2. “Мислити глобально – діяти локально”,  храм Успіння Пресвятої Богородиці м.Полонне. Керівник – о. Володимир Часковський.

          3. “Допоможемо військовослужбовцям і нашій молоді будувати щасливу сім’ю”, Храм блаженного Миколая Чарнецького, м.Золочів. Керівник – о. Юрій Галабуда.

          4. “Християнські курси для вагітних”, Храм святого Миколи Доброго, місто Київ. Керівник – Діана Ільницька.

          5. “Подорожуємо Україною з молитвою”, Храм УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі, м. Київ. Керівник – Мирослава Мазур.

          6. “Сімейний клуб живого слова «Почитай мені казку!»”, Храм свщмч Йосафата, Храм Пресвятої Трійці, Храм Матері Божої Почаївської, м. Кам’янець-Подільський. Керівник – Інна Ткач

          7. “Батьки та діти – разом!”, Парафія Великомученика Димитрія , с. Оброшино. Керівник – Ореста Засадна.

          8. “Діти-квіти”, Парафія Преображення Господнього УГКЦ, м. Львів. Керівник – Тетяна Новолодська.

          Через два тижні після відбору, 17 вересня, керівники та члени ініціативних груп проектів-переможців пройшли тренінг на тему “Управління проектами та комунікація зі ЗМІ” для того, щоб ефективно змогти реалізувати свої проекти. Тренер із проектного менеджменту Дмитро Якимець розповідав учасникам про методики ефективного планування роботи, особливості залучення волонтерів до заходів, соціальне партнерство та багато іншої корисної інформації, завдяки якій учасники не лише зможуть успішно втілити в життя свої ідеї, а й  розвинути їх у більші та довготриваліші проекти. Також своїм досвідом із учасниками поділився керівник міського порталу “Твоє місто” Тарас Яценко, який розповів про те, як найкраще презентувати свою діяльність засобам масової інформації та поширювати про неї інформацію у соцмережах.

          Тепер переможці конкурсу приступають до найвідповідальнішого етапу, а саме: втілення своїх проектів у життя.

           Марія Кісіль, координатор конкурсу

           

          Читай також

        • Увага! Всеукраїнський екологічний конкурс «Відповідальність за створіння»
        • Отець Олег Здреник: “МАПа допомагає дієво відповідати на виклики, які стоять перед нашою Церквою”
        • Всеукраїнський екосоціальний конкурс «Про природу дбаймо – нужденним допомагаймо!»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.