6 актуальних порад від Барака Обами

Читай також

  • Якщо ви ще не знаєте, що робити у Великий піст
  • “Ти вільний, і якщо бажаєш загинути – це в твоїй волі”: духовні поради монаха-пустельника
  • Папа Бенедикт XVI – бути трохи святішим щодня
        • 6 актуальних порад від Барака Обами

          Пропонуємо найцікавіші та найбільш актуальні для нас, українців, сьогодні поради із прощальної промови  Президента США Барака Обами

           1. Одних лише законів не достатньо. Змінитися мають серця. Вони не зміняться за одну ніч. Соціальні ставлення часто потребують поколінь, аби змінитися.

          2. Точно так, як ми громадяни, маємо залишатися чутливими щодо зовнішньої агресії, ми змушені бути на сторожі проти ослаблення цінностей, що роблять із нас тих, ким ми є.

          3. Наша демократія знаходиться під загрозою кожного разу, коли ми сприймаємо її як данність.

          4. Ось чого потребує наша демократія. Вона потребує тебе. І не лише під час виборів, не лише коли йдеться про твій вузький особистий інтерес, але впродовж цілого життя… Коли щось потребує полагодження, зашнуруй свої черевики і організуй процес. Коли обрані тобою представники влади тебе розчарували, вхопи аркуш паперу, збери необхідні підписи та запропонуй свою кандидатуру на наступних виборах. Прояви себе. Поринь углиб. Стій впевнено. Інколи ти отримуватимеш перемоги. Інколи поразки… І будуть часи, коли відчуватимеш розчарування… Але, від імені тих, яким поталанило бути частиною цього процесу і спостерігати за ним зблизька, дозволь мені сказати, що він може надавати енергії та надихати. І значно частіше аніж рідше твоя віра в Америку – і в американців – буде утверджуватися.

          5. Наше нове покоління – щедре, альтруїстичне, творче, патріотичне – я бачив їх у кожному закутку нашої країни. Ви вірите у чесну, справедливу та інклюзивну Америку. Ви знаєте, що постійна зміна – це американська особливість, якої ми не лякаємось, а щиро обіймаємо, і ви готові нести вперед цю важку працю з демократію. Незабаром ви кількісно перевершите всіх нас, і я вірю, що, як наслідок, наше майбутнє в добрих руках.

          6. Я все ж маю ще одне прохання до вас як ваш Президент – те ж саме прохання, з яким я звернувся до вас вісім років тому, коли ви дали мені шанс. Я прошу вас вірити. Не у мою здатність забезпечити зміни, а у вашу!

          Переклад з англійської: о. Андрій Зелінський

          Фото: slovodel

          Читай також

        • Якщо ви ще не знаєте, що робити у Великий піст
        • “Ти вільний, і якщо бажаєш загинути – це в твоїй волі”: духовні поради монаха-пустельника
        • Папа Бенедикт XVI – бути трохи святішим щодня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Коментарі

              • А коли такі ж класні поради від дідусів Леніна та Гітлера опублікуєте?

                • Марта Зозуля    13.01.2017 о 11:08

                  Пропонуємо Вам абстрагуватися від ставлення до особи й подумати, що б Ви могли почерпнути для себе як українця чи християнина із цих слів ;)