9 місяців після одруження

Читай також

  • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
  •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
  • Бо коли любимо, живемо вже позачасово… Випереджаємо Вічність, актуалізовуючи її
        • 9 місяців після одруження

          Для дівчат та жінок, котрі думають, що “все пропало” та “чоловік поганий”. Для тих, хто хоче змінити стосунки на краще.

          Досвід мого подружнього життя не є великим, проте є нагода зробити корисні підсумки.

          Чому я це пишу? Відкрию велику таємницю: більшість розлучень відбувається саме в період від року до трьох! Сумна статистика не залишає мене байдужою. Отож, пропоную добірку корисних порад, які зможуть врятувати Ваші стосунки.

          1. Після весілля все змінюється.

          В кращий чи гірший бік? Ні, це новий етап життя. Новий вид стосунків, та – як без цього – нові проблеми. Ваше життя стає рутиною. Не дозволяйте, аби те, що ви плекали в стосунках до весілля, згасло. Ви стали дружиною, а згодом і мамою. Полюбіть себе.

          2. Дбати про стосунки більше, ніж про чистоту в домі.

          Згадайте, як проходять вихідні? Зараненька прокинутись, аби встигнути наварити-поприбирати-помити-попрати… Цей список можна продовжувати синонімами.

          Я не кажу, що цього зовсім не потрібно робити, ні! Проте зробіть собі вихідний! Поспати до 12-ї, опорядитися, подивитись разом із чоловіком фільм, або ж просто погуляти/попити чаю. Не пригадуєте такої суботи? Тоді Вам слід змінити пріоритети.

          3. Дозволяти робити приємне.

          Згадайте, коли ви зустрічались і якщо Вам дарували квіти, Ваша реакція: “Дякую, так приємно (і щось подібне)”. Коли ви одружені, чоловік дарує квіти: “Ти що? Скільки ти на них потратив? Краще б до хати їсти купив!”. Є таке?

          Чи буде мати чоловік бажання  після цього дарувати квіти?

          4. Кухня не завжди для жінки!

          Хто найкращі кухарі? Правильно, чоловіки. Подумаєте, я геть нічого не тямлю? Ні! Дозвольте собі побути інструментом в чоловічих руках! Ви вб’єте двох зайців: зробите приємно чоловікові та відпочинете від буденної кухні.

          5. Ніколи не тримати грошей на “чорний день”!

          Є такі “заначки” у кожної сім’ї. Збирайте на подорож в Париж, на новий килим у вітальню, на чоботи чи сковорідку! Думки мають здатність матеріалізуватись. Бо рано чи пізно ви це придбаєте! А “чорний день”, я впевнена, не чекає ніхто!

          6. Розмовляти.

          Скільки непорозумінь виникає, коли ви “недоговорюєте”, “натякаєте” чи щось інше. Чоловіки не розуміють натяків. Вони не розуміють, що наше “НІ” може означати “ТАК, КОХАНИЙ”! Не розуміють, чому ми ображаємось тижнями і згадуємо при кожному кращому моменті їхні проколи. Вони – не ми.

          7. Вечеряти вдвох!

          …так, важко на роботі. Так, мільйон проблем. Так, погана погода/нема грошей/не той настрій. Але вечеряйте разом. Це об’єднює, створює атмосферу затишку та добра. Тоді Вам захочеться повертатись додому, бо знаєте, що зараз спільна вечеря.
          P.S. ароматизовані свічки додадуть пристрасті.

          8. Батьки завжди захочуть допомогти.

          Це правда. Приймайте допомогу, проте вмійте фільтрувати допомогу від нав’язування думок, стереотипних переконань та “а що люди скажуть?”.

          9. Мріяти разом.

          Не важливо, про матеріальне чи духовне. Але нехай у вас буде один орієнтир!

          10. Засинати разом.

          Посваритися – справа не хитра! Безліч слів, про які потім шкодуємо; емоції, які взяли гору над нами. В результаті: образа, небажання розмовляти та різні ліжка. Не варто! В такі моменти особливо потрібно бути поруч!

          11. Знайти улюблене заняття.

          Коли жінка має хобі, вона не почне дорікати чоловіку. Вона буде зайнятою, а тому не матиме вільного часу на дурниці: образи та плітки.

           12. Завжди виглядати на 100!

          Одружилась – все: місія виконана. Можна носити светри кольорів, які Вам не пасують, вдягати зношені джинси чи плаття. Стоп! Час до часу потрібно змінюватись та експериментувати із зовнішністю. Не потрібно радикальних змін, а лише – вносити нотки у буденність.

          Чоловік хоче бачити королеву біля себе. Будь королевою!

          13. Не боятись вчитися.

          Щоб стати успішним інженером або ж юристом, потрібно 5 років вчитись в університеті. Щоб бути хорошою дружиною, ми покладаємось на досвід батьків, банальні сценарії фільмів та розповіді подруг. Сьогодення пропонує безліч курсів/навчань/тренінгів, де можна вчитись мистецтву розвивати стосунки. Приділіть увагу собі, та чоловіку – скористайтесь шансом вдосконалити те, що будували роками.

           14. Молитись за нього.

          Ваш чоловік – Ваша фортеця, стіна та опора. Але щоб завжди бути у формі – йому потрібна Ваша підтримка. Він буде відчувати. Адже молитва має силу зміцнювати та надихати.

          Наша сім’я не є ідеальною. Ми не ідеальні, але ми прагнемо бути такими. Я – хорошою дружиною, Віталік – відповідальним чоловіком. Ми різні, але водночас – рідні. Ми сваримось, але знаємо, як вирішити конфлікт. Ми вміємо бути разом. Ми маємо багато спільних мрій. Ми любимо один одного!

          Аліна Гамота

          Читай також

        • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
        •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
        • Бо коли любимо, живемо вже позачасово… Випереджаємо Вічність, актуалізовуючи її
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Коментарі

              • А ще бажано, щоб подружжя разом молилось.

              • Ми також буває, що посперечаємось із чоловіком. Але памятаю передшлюбну науку нашого Отця ” ніколи не ідіть на спочинок із гнівом у серці”, отож ми зробили собі постанову просити вибачення один в одного перед іконою. 😇😇😇.

              • Бомбезно!
                Колосально!
                Бравісімо!
                Файнезно написано:) А й молодці! Дай Вам Боже щастячка, довголіття і стільки діточок, як на небі зірочок!