У чому ж запорука щасливої сім’ї?

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • У чому ж запорука щасливої сім’ї?

          Сьогодні чимало розмов про те, що немає молоді, яка б шукала вищих духовних ідеалів чи правдивого героїзму у формуванні майбутньої родини, що випливає виключно з любові до Бога. Але це не так. Насправді молода особа відчуває спрагу наслідувати Христа. Проблема криється  в тому, що мало тих, хто власним прикладом, наважується розпалити це глибоке прагнення молодої особи.

          Молодь міста Вінниці змогла зустріти такий гарний приклад дошлюбних відносин юнака та дівчини з реального особистого життя отця Дмитра Романка та його дружини Наталі. Сьогодні життя у дошлюбній чистоті, помилково та упереджено, видається справою важкою, а іноді і неможливою.

          На даний момент о. Дмитро Романко служить на парафії св. Климентія у Львові, наполегливо трудиться в комісії УГКЦ у справах родини, є духівником молодіжного руху «Справжня любов чекає».

          У Вінниці 24 та 25 квітня о. Дмитро провів три лекції в навчальних закладах для студентів та одну, більш поглиблену, на парафії Покрова Пресвятої Богородиці, УГКЦ.
          Отець спілкувався зі  студентами філії Вінницького коледжу економіки та підприємництва ТНЕУ, Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д.К.Заболотного та  Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Kоцюбинського. Молодь активно спілкувалась із о. Дмитром. Відчувалося, що студенти відчували глибоку потребу пізнання: «Що ж є правдивою умовою щасливої майбутньої сім’ї?». Молодь оплесками підтримувала свідчення молодої студентки УКУ, Юлі, яка приїхала разом отцем, щоб поділитися своїм радісним досвідом приналежності до молодіжного руху «Справжня любов чекає».

          Після вечірньої молитви отець Дмитро поділився своїм досвідом дошлюбних стосунків. Життя у дошлюбній чистоті варте того, щоб безкомпромісно боротися зі спокусами, зростати в терпеливості та незасліпленому пізнанню цілісності особистості, якій ти колись в майбутньому шлюбі подаруєш цілого себе. А також це єдиний спосіб, навіть за людською, науково-медичною логікою, жити у радості, в здоровій та плідній сім’ї, а не страждати від лікування підступних венеричних хворіб. Неймовірно доступно, на простих прикладах, отець-духівник розкрив секрети, як відрізнити правдиве кохання від звичайної, миттєвої закоханості.

          Значну частину бесід отець приділив поясненню Божого задуму підготовки та створення щасливої сім’ї. Лише за умов, що у молодої особи здорове чи зцілене серце без “відкритих ран”, які дають про себе знати як результат минулих невдалих стосунків, людина може стати щасливою та реалізувати себе. Тому слід віддати себе і своє минуле Богові, щоб Христова Любов зцілила рани нашого серця.

          Було справді цікаво, бо ніхто не поспішав додому.


          Тому дякуємо Богу за людей, які такими зустрічами навчають, якою має бути справжня любов. Не варто бути як всі, а треба жити за Божими вказівками, бо тільки так стаєш бути по-справжньому щасливим і тільки так можна досягнути вічного життя у радості із Ним, Вічною Любов’ю, творцем усякої краси на ніжності!

          Автор: Лука Шаламай

          Фото вгорі: vishvagujarat

           

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.