Як заохотити дитину читати Біблію?

Читай також

  • Триває набір на річну сертифікатну програму ФБФ УКУ «Християнська традиція для сучасного світу»
  • Прямий ефір про МАПа-громади. Дізнайтеся чому, кому і для чого потрібно пройти цей курс
  • Дари Святого Духа – основи
        • Як заохотити дитину читати Біблію?

          Батьки більше впливають на християнське життя своїх дітей, ніж будь-який вчитель. Адже саме до своїх батьків діти звертаються за підтримкою, різними запитаннями, особливо коли справа стосується питань віри. Тож саме дорослі мали б зробити читання і вивчення Біблії частиною свого повсякденного життя. Декілька порад, як привчити маленьких дітей до Святого Письма.

          1. Читайте Біблію всією сім’єю

          Коли я був дитиною, мій батько завжди знаходив час після обіду, щоб почитати Біблію вголос за столом. Він витягав свою пошарпану Біблію і ми, діти, сиділи й уважно слухали, коли він читав короткий уривок із Писань. Це тривало не більше десяти хвилин, та ці моменти визначили мої переконання більше, ніж я думав. Це не тільки об’єднало нашу сім’ю, а й зміцнило нашу спільну віру, зробило Христа частиною нашої сім’ї. Якщо хочете, щоб ваші діти зустрілися з Богом, немає кращого способу, ніж запросити Його у ваш будинок.

          1. Читайте короткими уривками

          Декому з нас доведеться боротися з надмірними амбіціями на початку. Адже, вірячи в силу Божого Слова, хочемо, щоб і наші діти сприйняли якомога більше інформації. Отже, щовечора будемо старатися читати дві повні глави з Книги Буття. Звичайно, що дитина втомиться від цього.

          Тож найкраще — вибрати оптимальні за обсягом уривки. Можна почати, наприклад, із Книги Буття і послідовно переходити до інших книг. Головне — не поспішати і завчасно думати про уривках на щодень.

          1. Заохочуйте своїх дітей задавати питання

          Біблія може бути незрозумілою, особливо для п’ятирічної дитини. Історії, які ми знаємо і пов’язані між собою, для дитини можуть взагалі не мати сенсу, тому важливо, щоб вони запитували, що їх цікавить. Витратьте хвильку під час цих читань, щоб зупинитися і дізнатися, що вони думають про почуте. Заохочуйте їх запитувати і допомагайте їм розуміти складніші місця з Біблії. Іншого способу „достукатися“ до своїх дітей не існує.

          1. Об’єднуйте Святе Письмо з Ісусом

          Ісус робить дивовижну, навіть шокуючу заяву фарисеям в Івана 5: „Ви досліджуєте Писання, бо думаєте, що в них у вас є вічне життя. Але вони свідчать про Мене“. Він недвозначно говорить про те, що Писання зосереджено навколо Нього — Його втілення, Його життя, Його вчення, Його смерті, Його воскресіння, Його повернення.

          Що це означає для щоденного читання Біблії з нашими дітьми? Це означає, що якщо ми намагаємося допомогти їм зрозуміти будь-яку частину біблійної сюжетної лінії, то повинні дати їм уявлення про те, як ця частина з’єднується з головним героєм і кульмінацією цієї великої історії.

          1. Проводьте своє власне дослідження

          Не лише діти повинні вчитися під час цих занять. Перш ніж зі своїми дітьми поринете в Біблію, проведіть невеликий аналіз. Будьте готові пояснити загальні символи вашим слухачам або значення певних подій. Коли вони задають питання, будьте готові відповісти на них чітко і коротко. Можливо, теж почерпнете щось нове і цікаве для себе про Христа!

          1. Нехай читання Біблії приведе вас до молитви

          Слухати дітей, які вчаться молитися, може бути досить цікаво і кумедно. Їхні молитви досить веселі через дитячу безпосередність і фокусування на собі. Бог чув молитви про собак, фільми, уявних людей і, звичайно ж, про бажані іграшки і багато іншого у вашому домі.

          Молитви дітей часто є „короткими версіями“ наших власних. Ми можемо легко вдатися до молитви тільки заради наших потреб і бажань, а не витрачати час на вихваляння і обожнювання Бога і просити Його Духа працювати в нашому житті. Тож один із способів рости в нашому молитовному житті — навмисно прив’язати наші молитви до нашого читання Біблії. Так зможемо допомогти нашим дітям розмовляти з Богом щодня, ґрунтуючись на тому, як Він говорить із ними через Святе Письмо.

          ieshua

          Читай також

        • Триває набір на річну сертифікатну програму ФБФ УКУ «Християнська традиція для сучасного світу»
        • Прямий ефір про МАПа-громади. Дізнайтеся чому, кому і для чого потрібно пройти цей курс
        • Дари Святого Духа – основи
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.