Папа: гендерна ідеологія небезпечна

Інші дописи автора

        Папа: гендерна ідеологія небезпечна

        Папа Франциск повторив свою стурбованість щодо гендерної ідеології у дискусії з ісусівцями під час його поїздки до Словаччини 12 вересня. Він сказав, що абстрактні ідеології мають “диявольську привабливість”, яку необхідно “викрити в корені”, згідно зі статтею в Ісусівському журналі La Civiltà Cattolica, який 21 вересня опублікував повну версію цієї розмови.

        З нагоди свого візиту до Словаччини Папа Франциск здійснив одну зі своїх улюблених вправ: невимушену бесіду з членами Товариства Ісуса, власної духовної родини Папи.

        У сесії із запитаннями та відповідями, у якій брали участь близько 50 ісусівців, Папа розповів про міграцію, нещодавне Motu Proprio Traditionis Custodes та гендерну ідеологію – спосіб мислення, який вважає сексуальну ідентичність насамперед соціальним конструктом, незалежним від біологічних реалій.

        На запитання про цю ідеологію Папа відповів: “Ідеологія гендеру, про яку ви говорите, небезпечна, так. Як я розумію, так є тому, що вона є абстрактною щодо конкретного життя людини, ніби людина могла б абстрактно вирішувати, чи бути і коли бути чоловіком або жінкою“.

        Для глави Католицької Церкви “Абстракція – це завжди проблема”. Він додає: “Ідеологія завжди має диявольську привабливість”, тому що “вона не втілена”.

        “Нам потрібно викривати (ідеології) в їх коріннях”, – наполягав він.

        В інших випадках Папа говорив про необхідність залишатися обґрунтованими у конкретному житті.

        Наприклад, на загальній аудієнції він сказав про молитву: “Людині небезпечно виховувати інтерес настільки абстрактний, що вона втрачає контакт із реальністю. Робота допомагає нам залишатися у зв’язку із реальністю. … молитва, чужа життю, не є здорова. Молитва, яка відчужує себе від конкретності життя, стає спіритизмом або, що ще гірше, ритуалізмом”.

        Відмінність від проблеми гомосексуалізму

        Тоді аргентинський понтифік наполягав на відокремленні абстрактної ідеології від питання гомосексуалізму. “Це не має нічого спільного з гомосексуальною проблемою”, – підкреслив він, пояснивши: “Якщо є пара гомосексуалістів, ми можемо з ними виконувати душпастирську роботу, рухатися вперед у нашій зустрічі з Христом”.

        Він негайно повторив: “Коли я говорю про ідеологію, я говорю про ідею, абстракцію, в якій все можливо, а не про конкретне життя людей та їх реальне становище”.

        Колонізація повторюється

        Це не перший випадок, коли Папа Франциск висловився щодо гендерної ідеології після свого вступу на Престол Святого Петра у 2013 році.

        Наприклад, у 2016 році в літаку, що повертався з подорожі до Баку (Азербайджан), він різко критикував “індоктринацію гендерної теорії”, особливо через “ідеологічну колонізацію”, присутню у шкільних підручниках.

        Автор: I.Media for Aleteia
        Джерело: Aleteia
        Переклад з англійської: Максим Гонтар
        Фото: Antoine Mekary | ALETEIA

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.