Сон святого Івана Боско підкреслює силу вервиці над дияволом

Інші дописи автора

        Сон святого Івана Боско підкреслює силу вервиці над дияволом

        (Дивіться також: Посібник для початківців з молитви на вервиці)

        Св. Іван Боско був святим священиком, чиє глибоке духовне життя призводило до частих видінь чи “снів”, як він їх називав. Про один такий сон він написав у листі до своїх учнів.

        Сон стався напередодні Внебовзяття Пресвятої Богородиці, і розпочався тим, що до нього підійшов незнайомець і попросив подивитися на щось на землі.

        Він повів мене на галявину біля дитячого майданчика і показав на величезну, потворну змію, довжиною понад двадцять футів, що лежала згорнута у траві. Перелякавшись, я хотів утікти, але незнайомець стримував мене. “Підійди ближче і добре подивись” – сказав він. – “Що?” – зітхнув я, “Хіба ти не розумієш, що це чудовисько може зірватися на мене і з’їсти мене в найкоротший час?” “Не бійся! Нічого подібного не станеться. Просто піди зі мною.”

        Незнайомець пішов за мотузкою і попросив св. Івана Боско вдарити змію цією мотузкою.

        Ми натягнули мотузку, а потім ляснули нею по спині змії. Чудовисько негайно підскочило і вдарило по мотузці, але при цьому заплуталося як петля.

        Змія почала боротьбу і швидко загинула. Тоді незнайомець взяв мотузку і поклав її у скриньку. Те, що сталося далі, вразило, і тоді незнайомець пояснив духовну символіку того, що сталося.

        За кілька хвилин він відкрив скриньку. Ми зазирнули і були вражені, побачивши мотузку, сформовану у слова “Богородице Діво”. “Як це сталося?” – спитав я. – “Змія” – відповів чоловік, – “є символом диявола, в той час як мотузка означає молитву “Богородице Діво” або, точніше, вервицю, послідовність “Богородице Діво”, за допомогою якої ми можемо вразити, підкорити та знищити демонів пекла”.

        Св. Іван Боско взяв цей урок близько до серця і написав своїм учням: “Давайте побожно промовимо “Богородице Діво”, коли будемо у спокусі, і ми обов’язково переможемо”.

        Цей досвід підтверджує те, що багато екзорцистів говорили про владу Діви Марії над дияволом. Сатана сильно принижений чистотою та простотою Пресвятої Матері і тікає так швидко, як тільки може, коли почує її ім’я. Це потужне нагадування, яке закликає нас побожно молитися на вервиці, коли ми відчуваємо загрозу від Злого.

        Автор: Philip Kosloskir
        Джерело: Aleteia
        Переклад з англійської та адаптація: Максим Гонтар

        Інші наші статті про вервицю

        Приєднуйтесь до нас у Телеграм та Вайбер і отримуйте раз на тиждень дайджест найпопулярніших дописів!

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.