Вервиця містить короткий виклад християнської віри

Інші дописи автора

        Вервиця містить короткий виклад християнської віри

        (Дивіться також: Посібник для початківців з молитви на вервиці)

        Чи знаєте ви, що протягом багатьох століть християнська віра поширювалася по багатьох частинах світу через вервицю? Без доступу до друкарського верстата або доступної Біблії вервиця стала основним засобом передачі суті християнства.

        Отець Джон Проктер у своїй книзі “Посібник з вервиці для священиків та мирян” пояснює, як вервиця використовувався в якості методу євангелізації.

        Домініканський апостол ХVІ століття, отець Гонсало Лузеро, євангелізував місцеві племена за допомогою вервиці. Він намалював таємниці на плакатах, які він показував своїй [неписьменній] аудиторії, в той час як він пояснював їм їх значення і таким чином змусив їх повірити в істини християнського символу віри. Завдяки інструментам вервиці домініканські місіонери в Японії знову через століття переконали багатьох тубільців у вірі в “єдиного справжнього і живого Бога і Того, Кого Він послав, Ісуса Христа”. Блаженний Альфонс Наваретт, який загинув у цій країні у 1617 р., тримав у руках вервицю та хрест, коли стояв на колінах, щоб отримати смертельний удар.

        Цікаво, що коли місіонери змогли повернутися до Японії, вони виявили “секрет” християнської віри.

        У 1865 році місіонерам знову вдалося прийти до Японії, хоча жодного священика не було там двісті років, вони виявили багато тисяч християн, які зберегли віру і зберегли таїнство Хрещення. Вони також виявили – чи це був секрет збереження віри практично незмінною? – сліди вервиці. Вірні християни мали книжку, яка містила роздуми про таємниці вервиці, і картину, яка зберігалася у великій пошані, що представляла п’ятнадцять подій, які принесли радість, смуток і славу світу, і які відомі як таємниці вервиці.

        Ми часто забуваємо, що вервиця повністю зосереджена на житті Ісуса Христа, полягає у розмірковуванні про Його народження, життя та смерть. Людину можна легко навчити основам християнства, розмірковуючи над таємницями вервиці.

        Це біблійна молитва, яка висвітлює найважливішу подію в історії спасіння.

        Якщо ви хочете більше дізнатися про сутність християнства, вам потрібно всього лише помолитися на вервиці та поміркувати над 20 її таємницями.

        Автор: Philip Kosloski
        Джерело: Aleteia
        Переклад з англійської: Максим Гонтар
        Фото: Fred de Noyelle | GoDong

        Інші наші статті про вервицю

        Приєднуйтесь до нас у Телеграм та Вайбер і отримуйте раз на тиждень дайджест найпопулярніших дописів!

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 3 / 5. Vote count: 2

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.