Нервуєте чи боретеся з чимось? Помоліться таємницю вервиці

Інші дописи автора

        Нервуєте чи боретеся з чимось? Помоліться таємницю вервиці

        (Дивіться також: Посібник для початківців з молитви на вервиці)

        Сьогодні мене розбудило ранкове сонце, і я встав, почуваючись чудово. З якихось особливих причин єдине, що я хотів зробити, – це помолитися до Діви Марії. Я опустився на коліна біля підніжжя свого ліжка, і після кожного “Богородице Діво” здавалося, ніби Марія посміхається мені і каже: “Спасибі, сину мій! Я ніколи не відмовлюся від тебе”. Який прекрасний спосіб розпочати день!

        Свята вервиця супроводжує мене протягом усього життя, і це робить мене дуже щасливим. Ще наче вчора мама будила нас о п’ятій ранку, щоб поїхати помолитися дев’ятницю до Богородиці у моєму рідному місті. Так само відчувається, ніби недавно, коли протягом травня діти в нашій родині молилися біля ніг Марії та дарували їй квіти; або коли я був молодим семінаристом, ми збиралися разом біля Марії, щоб помолитися за наше покликання і помолитися, щоб вона піклувалася про наші сім’ї.

        Я хочу поділитися з вами неймовірним досвідом. Я не знаю, скільки мені було років, але я був ще дитиною, і в моєму домі була велика проблема. У цьому віці здавалося, що її неможливо вирішити. Я дуже боявся, і зробив єдине, що міг зробити: пішов до бабусі і дідуся подивитися, чи можуть вони щось вдіяти.

        Але навіть з їхньою присутністю я відчув, що потрібна чужа допомога – тому я пошукав вервицю і почав молитися Діві Марії. Це було надзвичайно: як тільки я почав молитися, Божий мир сповнив мене. Я відчував, ніби моя Пресвята Мати втішає мене, кажучи: “Не хвилюйся, мій сину. Все буде добре …” Я відчуваю, як Марія втішає мене, так ніби це було вчора!

        Коли я згадую ці переживання, мені на очі навертаються сльози емоцій. Коли я бачу дива, які свята вервиця здійснила у моєму житті, єдине, що я можу зробити, – це сказати всім, кому можу, що вони також повинні молитися вервицю. Я рекомендую це так часто, що недавно один мій друг поскаржився мені: “Ти говориш як сільський лікар; ти завжди виписуєш один і той же рецепт”.

        Він сказав мені це, тому що кожен раз, коли хтось звертається до мене з проблемою, я рекомендую їм молитися на вервиці. “Моліться вервицю, моліться Марії, і Ви побачите, що наша Небесна Мати не залишить Вас покинутими”.

        Завдяки цій пораді я побачив, як змінилося багато життів. Я пам’ятаю, зокрема, пані Сезаріну, 70-річну жінку, діти якої від неї відмовилися, тому що вони стали вчителями або випускниками коледжів, які соромляться своєї матері. Ця добра жінка завжди була сумною, поки одного разу я не подарував їй вервицю і не навчив її молитися. Проблема вирішена! Тепер вона схожа на іншу людину; вона йде на Літургію і сидить попереду із усміхненим обличчям, і коли вона може, вона каже мені: “Отче, дякую Вам, що навчили мене молитися на вервиці. Це зробило мені так багато добра!”

        Дозвольте Марії бути частиною Вашого життя, завжди моліться вервицю.

        Коли Ви відчуваєте нервозність, помоліться таємницю вервиці;

        Коли Ви відчуваєте труднощі, помоліться таємницю вервиці;

        Коли Вам потрібне товариство, помоліться таємницю вервиці;

        Коли Вам потрібна втіха, помоліться таємницю вервиці;

        Коли Вам потрібне здоров’я, помоліться таємницю вервиці.

        Повторюйте кожне “Богородице Діво” з вірою, і Ви побачите, що наша Пресвята Мати скаже Вам: “Сину мій (дочко моя), не хвилюйся. Все буде добре …”

        І як хороший сільський священик, нагадаю: Завжди моліться вервицю!

        Автор: Father Sergio Argüello Vences
        Джерело: Aleteia
        Переклад з англійської: Максим Гонтар
        Фото: Gualtiero Boffi

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.