Лист св. Івана Павла ІІ до дітей, які чекають Різдва

Інші дописи автора

        Лист св. Івана Павла ІІ до дітей, які чекають Різдва

        Св. Іван Павло ІІ у 1994 році написав дітям листа, який збігся з останніми днями перед Різдвом.

        Діти в усьому світі з нетерпінням чекають настання Різдва та святкування дня народження Ісуса.

        Хоча більшість дітей з нетерпінням чекають розгортання своїх подарунків, є також багато інших різдвяних традицій, які захоплюють їх уяву в цю особливу пору року.

        Св. Іван Павло ІІ згадував цей час очікування в листі до дітей у 1994 році:

        За кілька днів ми будемо святкувати Різдво, святий день, який має таке значення для всіх дітей у кожній родині… Різдво – це свято Дитини, Новонародженого Немовляти. Отже, це і ваше свято! Ви чекаєте його з нетерпінням і готуєтеся з радістю, рахуючи дні і навіть години до Святої Вифлеємської Ночі.

        Замість того, щоб зосередитися на подарунках, які стали центральною частиною сучасного святкування Різдва, св. Іван Павло ІІ нагадав про традиції багатьох дітей відтворювати сцену Різдва:

        Я вас майже бачу: ви вдома, на парафії, у всіх куточках світу встановлюєте Ясла, відтворюючи оточення та атмосферу, в якій народився Спаситель. Так, це правда! Під час Різдва центральне місце в Церкві займають стайня та ясла. І кожен поспішає туди, здійснити духовне паломництво, як пастухи в ніч народження Ісуса. Пізніше це будуть волхви, що прибудуть із далекого Сходу за зіркою до місця, де лежав Спаситель всесвіту.

        Св. Іван Павло ІІ навіть згадав власні теплі спогади про різдвяні традиції дитинства:

        Любі діти, коли я пишу вам, я думаю про те, коли багато років тому я був дитиною, такою ж як і ви. Я теж колись відчував мирні почуття Різдва, і коли сяяла Віфлеємська зірка, я поспішав до Ясел разом з іншими хлопцями та дівчатами, щоб знову пережити те, що сталося 2000 років тому в Палестині. Свою радість ми, діти, висловлювали переважно в піснях. Які гарні та зворушливі колядки, які за традицією кожного народу співають біля Ясел! Які глибокі думки містяться в них, а передовсім яку радість і ніжність вони висловлюють про Божественне Дитя, яке прийшло на світ тієї Святої Ночі!

        Св. Іван Павло ІІ багато в чому вказує на красу Різдва через призму дитини. Ставши дорослими, ми часто втрачаємо з поля зору радість Різдва і не відчуваємо її з тим почуттям подиву.

        Коли ми наближаємось до Різдва, підійдіть до Ясел, як дитина, з ніжністю дивлячись на Немовля Христа, яке мирно спить на сіні.

        Автор: Philip Kosloski
        Джерело: aleteia.org
        Переклад з англійської: Максим Гонтар
        Ілюстрація: Cuciniello Nativity Scene of San Martino

        Приєднуйтесь до нас у Телеграм та Вайбер і отримуйте раз на тиждень дайджест найпопулярніших дописів!

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.