Сім мечів болю Матері Божої. Меч шостий ― зняття Ісуса з хреста

Читай також

  • Художник за допомогою ШІ відтворив обличчя Діви Марії
  • Рука Богородиці у деяких іконах має прихований сенс
  • Бог ніколи не залишає нас, Він ніколи не мовчить
        • Сім мечів болю Матері Божої. Меч шостий ― зняття Ісуса з хреста

          Назарій Ланько ― отець-диякон катедрального храму святого Апостола Андрія Одеського екзархату УГКЦ окрім роздумів над страстями Ісуса Христа, пропонує в особливий спосіб роздумувати над страстями Богородиці, яка співтерпіла зі Своїм Сином.

          «Сім мечів болю Матері Божої» ― це вшанування терпінь Богородиці.

          Шостий меч болю Матері Божої ― зняття Ісуса з хреста

          Коли Господь віддав духа, вояки за тодішнім звичаєм хотіли Йому переламати кості. Проте, як говорить св. Бонавентура, Марія просить їх і благає, щоб «Йому не ламали костей; тоді коли до них так промовляє, бачить, як один з безбожних воїнів списом Ісусові бік пробиває!». Далі говорить Серафічний Доктор, «скільки ж то мечів болю разом прошило серце Марії, коли дивилася на тіло свого Сина знятого з хреста!».

          Святий Альфонс Лігуорі говорить:

          «Прибігайте грішники до серця Ісуса, яке зранили; тільки щиро наверніться до Нього, а він вас прийме і до того серця пригорне».

          «Йосиф…зняв його, обгорнув полотном». – Мр 15,46

          Застановімося, як по смерті Ісуса Христа два його учні, Йосиф і Никодим, зняли Його з хреста і віддали зболілій Матері, яка Його чуйно обцілувала і притиснула до серця.
          Після смерті Ісуса, на прохання Його Матері, Йосиф з Ариматеї пішов до Пилата просити тіла Ісуса. Згідно із св. Ансельмом, власне милосердя до Матері Ісуса спонукало Пилата, що погодився віддати тіло Спасителя.

          Коли учні побожно і шанобливо зняли тіло Христа з хреста, повитягувавши цвяхи з рук і ніг, то віддали Його Матері. Марія дивлячись на понівечене тіло Ісуса говорить: «Сину! До чого тебе привела та любов до людей? Що ж злого їм вчинив, що так жахливо з тобою повелись? То не терня, не цвяхи, лиш то ви грішники так жахливо обійшлися з моїм Сином!».

          О свята Діво, Ти з такою любов’ю дала світові свого Сина для нашого спасіння, тепер Його Тобі світ віддає. Але, Боже, яким мені Його віддає. Так говорила тоді Марія і жалілася на нас.

          Не завдаваймо вже більше болю тій болісній Матері і якщо перед тим засмучували Її своїми гріхами – покайтеся і наверніться. Грішники, поверніться до зраненого Серця Ісуса, поверніться із скрухою, а Він вас прийме.

          Діло відкуплення довершилося. Ісус помирає на хресті, конаючи три години в муках. Кажучи, останнє своє слово з хреста ― «Звершилося», Він говорить не тільки про те, що страждання завершилося, а й про завершення відкуплення людства.

           Та не закінчилося терпіння Богородиці ― Її Син помер тілесно, віддавши духа…

          Молитва

          О Дівице болісна, о душе багата чеснотами, а зараз і терпінням, коли ті, як і там ті народилися у великому вогні Твоєї любові до Бога. Мати! Змилосердися наді мною, бо не любив Ісуса і так дуже Його ображав. Твої болі наповняють мене великою довірою, що отримаю пробачення. Лиш мені цього не досить; хочу любити мого Господа, хто ж зараз може мені успішно цього випросити як не Ти, яка є Матір’ю любові? Маріє! Ти всіх потішаєш і мене теж потіш.

          Читайте також:

          Сім мечів болю Матері Божої. Меч перший ― пророцтво Симеона

          Сім мечів болю Матері Божої. Меч другий ― втеча до Єгипту

          Сім мечів болю Матері Божої. Меч третій ― згуба Ісуса є Єрусалимі

          Сім мечів болю Матері Божої. Меч четвертий ― зустріч із Ісусом на хресній дорозі

          Сім мечів болю Матері Божої. Меч п’ятий ― Божа Мати під хрестом

           

          Читай також

        • Художник за допомогою ШІ відтворив обличчя Діви Марії
        • Рука Богородиці у деяких іконах має прихований сенс
        • Бог ніколи не залишає нас, Він ніколи не мовчить
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"