19 жовтня – апостола Томи Близнюка

Читай також

  • Немає пов’язаних публікацій.
        19 жовтня – апостола Томи Близнюка

        Чому страх і трепет має супроводжувати нас у праці над наших спасінням? Тому, що достатньо людині втратити цих двох сторожів, як вона відразу розніжується і втрачає пильність, а це те, що найбільше очікує ворог; знайшовши душу в такому обеззброєному стані, він, неначе, лев нападає і викрадає її. Важко залишатися бездоганним й щирим серед цього грішного світу, але власне у цьому і полягає духовний подвиг: Бог хоче, щоб ми були світилами для інших. Нехай твоє свідчення життя у Христі буде дороговказом для інших, – праведникам на збудування, а грішникам на посоромлення.

        Сьогодні згадуємо апостола Тому Близнюка, одного з 12-ти, який не побоявся стати “сміттям світу” як каже Павло (1Кор 4,13). “Сміття світу” – це те що світ не сприймає, глузує, відкидає, але це те що має цінність в очах Бога. Бути посоромленим за Христа, а ще більше постраждати за Нього – це найбільша ласка якої тільки можна удостоїтися. І такими були апостоли Христові, таким був апостол Павло, який радів кайданам, що перетерпів за Христа, таким був і апостол Тома – апостольська ревність якого завела його аж до Індії. Питання що я зробив для Христа, чи що роблю для Нього.

        Ісус не чекає багато, достатньо, коли будемо вірні в малому: між брехнею і правдою виберемо правду, відкинемо звабливу спокусу, простягнемо руку помочі стражденному.

        Нам, католикам, часто закидають, чому ми наслідуємо святих? Відповідь дуже проста: кожний святий – це достовірний свідок Христа, який промовляє: будьте, моїм наслідувачем, як і я Христа (1Кор 4,16). Святий – це той, хто пройшов цю дорогу і дійшов до мети. Ми теж ідемо цією дорогою, але чи дійдемо до мети, залежить тільки від нас. Горе нам, каже Господь у сьогоднішньому Євангелії, якщо ми не скористаємо з такого великого дару спасіння, яке оправдання знайдемо в судний день.. Бог є, хоча інколи може здаватися, що Його нема. Останній доказ Бога в наш час, час, у якому панує хаос, коронавірус, сатана і гріх, – Карло Акутіс і його нетлінне тіло. Будьмо певні, що все минеться, але добро ніколи, воно вічне, незнищенне і заради нього варто жити. Амінь.

        Отець Назарій ЛАНЬКО

        Читай також

        • Немає пов’язаних публікацій.

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.