Фазанова ферма і деревообробний цех ― це далеко не все, що планують організовувати священники після курсу МАПа

Читай також

  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • У Стрию відбувся Молодіжний Форум «Два роки стійкості, змужніння та незламності»
  • У Зарваниці пройшов четвертий модуль навчальної програми МАПа-громади
        • Фазанова ферма і деревообробний цех ― це далеко не все, що планують організовувати священники після курсу МАПа

          Завершився четвертий курс Молодіжного Апостоляту Парафій (МАПа) ― курсу, який для священників кілька років поспіль організовує Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ. Не зважаючи на виклики, які з’явилися через карантинні обмеження, деяке відтермінування початку навчання, четвертий набір став за багатьма показниками особливим.

          ― Із кожним роком МАПа стає більш обґрунтованою, базується на конкретних запитах від священників, які пройшли курс, адже ми враховуємо їхні побажання, вносимо поправки до програми. І на захисті проєктів, які представили священники, ми побачили величезне різноманіття ідей, які справді вражають. Наші отці напрацювали проєкти зі створення школи лідерства для молоді, ферми з фазанами, швейної майстерні, пекарні, деревообробного цеху тощо. Всі ці проєкти спрямовані на гуртування спільноти довкола церкви, ― розповідає співкоординатор навчальної програми МАПа отець Олег Здреник

          Цього разу географічно курс був, мабуть, найрізноманітніший. Здобувати нові знання зі стратегування, проєктного менеджменту, креативного мислення, медійності, лідерства з’їхалися священники з Кривого Рогу, Херсона, Дубна, Самбора, Дніпра та інших міст і сіл України.

          ― Окрім додаткових дисциплін цього року ми передбачили також і менторський супровід. Тож координатори багато годин працювали зі священниками особисто, проговорюючи плани і майбутні проєкти. Був і консалтинговий день, коли тренер разом зі священниками глибоко аналізував вже прописані проєкти. Карантин аж ніяк не вплинув на динаміку навчань. Група була дуже творча і натхненно працювала, швидко трансформувалася, продукувала багато цінних ідей. Зрештою, дехто з наших учасників вже впроваджують серйозні проєкти в своїх громадах, а це навчання додало їм нові інструменти, ― пояснив отець Олег.

          Організатори навчального курсу МАПа переконані, що ті, хто хоче реалізувати здобуті знання, знаходить таку можливість. Вже через два тижні випускники четвертого набору матимуть онлайн-зустріч, щоб детальніше обговорити реалізацію їхніх напрацювань. До речі, як підкреслив отець Олег, деякі проєкти можуть частково профінансувати, а деяким ― забезпечити менторський супровід.

          Варто наголосити, що в цьому курсі брали участь також і випускників другого набору МАПи. Їх запросили на вивчення теми про соціальне підприємництво, оскільки в їхньому курсі не було цієї теми.

          ― Нам важливо, що на завершення курсу священники отримали досить якісно пропрацьовані проєкти, які зможуть реалізовувати у своїх громадах. А також і те, що, як і попередні роки, впродовж усього навчання і після вручення сертифікатів, нас запитують ― «що далі». Момент приблизився і невдовзі ми майже сотню священників запросимо до нових активностей і проектів, які зараз готуємо, ― додав на завершення отець Олег Здреник.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • У Стрию відбувся Молодіжний Форум «Два роки стійкості, змужніння та незламності»
        • У Зарваниці пройшов четвертий модуль навчальної програми МАПа-громади
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"