Екологічний проєкт «Спожити» відновлює роботу і запрошує ініціативну молодь!

Читай також

  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • #СпоЖити у Кривому Розі говоритиме про ЕКОцид
  • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Екологічний проєкт «Спожити» відновлює роботу і запрошує ініціативну молодь!

          Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ запрошує молодь, зокрема християнську, доєднуватися до відновленого Екологічного проєкту «Спожити», який допоможе отримати нові знання, розвинути та реалізувати корисні ініціативи в своїх громадах, містах, селах.

          ― Війна породила нові виклики. Ми стоїмо на межі різних екологічних катастроф через постійні обстріли наших міст і сіл, нищення природи, небезпеку витоку хімічних речовин, досі вороги нам погрожують ядерною зброєю, знаємо, як багато небезпеки зосереджено довкола атомних станцій. За даними ДСНС, станом на кінець 2022-го року, заміновано близько 30% території України, а це ― сотні тисяч кілометрів квадратних понівеченої землі, на розмінування якої може піти десяток років. Забруднені ґрунти, ріки та водойми, випалені від ворожих ракет ліси, а, відповідно, і загроза біорізноманіттю та зміна мікроклімату – це лише частина проблем, із якими стикнеться наша країна після перемоги. Війну проти нас ведуть на різних фронтах. Тож так важливо сьогодні вести просвітництво молоді в екологічній площині, ― наголосив співініціатор екологічного проєкту «Спожити», заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Роман Демуш.

          Тому Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ разом із благодійною організацією Renovabis відновлює екологічний проєкт «Спожити».

          ― Цей проєкт покликаний допомогти отримати додаткові знання і запросити молодь до ініціатив, діяльності. Ми говоримо не лише про екологічні гріхи, а спонукаємо до дій, спрямованих до реалізації різних ініціатив за місцем проживання. Адже надзвичайно важливо навіть у час війни дбати про раціональне використання води та електроенергії, сортувати сміття та органічних відходів, відповідально споживати продукти та переглянути харчові звички, мінімізувати і правильно утилізовувати побутові речі та одягу і, звичайно, не забувати про благодійництво, ― підкреслив отець Роман.

          👉 Підписуйтесь на канал «Спожити» у Telegram: https://t.me/spozhyty

          👉 Відстежуйте новини проєкту СпоЖити на платформі ДивенСвіт.

           

          Читай також

        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • #СпоЖити у Кривому Розі говоритиме про ЕКОцид
        • Відбулися IV дні формування для молоді
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"