Втретє програма «Молодіжний працівник» для тих, хто душпастирює з молоддю в УГКЦ

Читай також

  • «Є ризик, що люди помруть не від куль, а від голоду» — заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ Роман Демуш до молоді Харківського екзархату
  • УГКЦ в Італії видала посібник для літніх християнських таборів
  • СпоЖити: «Екосистема твоєї бульбашки»
        • Втретє програма «Молодіжний працівник» для тих, хто душпастирює з молоддю в УГКЦ

          10-12 травня у мультифункціональному навчальному центрі при Марійському Духовному Центрі «Зарваниця» відбувся Базовий тренінг навчальної сертифікованої програми «Молодіжний працівник» від Міністерства молоді та спорту України спільно з Всеукраїнським молодіжним центром та за підтримки Програми розвитку ООН в Україні у партнерстві з Патріаршою комісією у справах молоді УГКЦ.


          Базовий тренінг є першим навчальним рівнем програми “Молодіжний працівник”. На подію завітало понад 20 молодих осіб та священників. Вітальним словом присутніх привітав отець Орест Павліський – голова молодіжної комісії Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії. Побажав усім натхненної праці та «бути світлом для світу». Протягом трьох днів учасники активно взаємодіяли в групах і виконували різні завдання. Навчання провадили кваліфіковані тренери: Марина Попатенко – експертка молодіжної політики, Заступниця міністра молоді та спорту України 2020-2023 роки та Христина Білінська – начальниця управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради. 


          Перший день навчання розпочався із Божественної Літургії, як і кожен наступний.  Тоді перейшли до знайомства та інтеграції. Далі обговорювали питання, хто такі молоді люди та що таке молодіжна політика. В іншій частині дня дізнавалися, хто працює з молоддю в Україні. Кожна сесія супроводжувалась інтерактивними завданнями, де учасники досліджували певні терміни крізь призму різних ситуацій та виокремлювали важливі тези, тим самим формувавши поняття молодіжної політики. Розбирали кейси діяльності молодіжних рад, органів місцевого самоврядування та громадських організацій. 


          Другий день відзначився активними руханками та командною роботою. Спершу розбирали виклики та принципи молодіжної роботи. Після цього обговорювали цикл молодіжної політики і участь молоді згідно драбини Харта. А тоді досліджували типи молодіжної роботи.  Закінчили день польовою роботою у 4 групах. Дві групи опитували молодих людей на вулиці, одна група робила глибинне інтерв’ю, а інша – шляхом онлайн анкетування. Також у вівторок секретарка Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ представила екопросвітницький проєкт «СпоЖити», який організовує комісія у різних містах України  та до якого долучається багато молоді, що став прикладним успішним кейсом кроссекторальної та  багатовекторної молодіжної роботи. Родзинкою події була зустріч з єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії владикою Володимиром (Фірманом). Він розповідав про соціальне підприємство Марійського духовного центру «Зарваниця», та про ініціативи та проєкти спрямовані на активацію молоді у сільській місцевості. 


          Третій день розпочався Літургією, яку очолив владика Володимир (Фірман). Він звернувся до молоді про те, що: «Молодь – це наше сьогодення. І я дуже ціную, що Ви сьогодні приїхали сюди на це навчання. Після цього Ви зможете використати набуті знання і працювати на благо церкви». Тоді учасники представили напрацювання польової роботи. Далі в програмі обговорювали, хто такі  молодіжні працівники і працівниці, виокремили компетентності фахівців і фахівчинь по роботі з молоддю та ресурси для роботи, де їх шукати. Фіналізували програму сесією – рефлексією. 

          Кожен учасник отримає сертифікат про проходження програми. Надалі вони зможуть пройти спеціалізовані тренінги. Дякуємо усім учасникам за активність, тренерам за якісно та цікаво організований навчальний процес та Марійському духовному центрі «Зарваниця» за гостинність.

          Пресслужба ПКуСМ

          Читай також

        • «Є ризик, що люди помруть не від куль, а від голоду» — заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ Роман Демуш до молоді Харківського екзархату
        • УГКЦ в Італії видала посібник для літніх християнських таборів
        • СпоЖити: «Екосистема твоєї бульбашки»
          • Оціни

            [ratemypost]