Небо в7. У пошуках Різдвяної зірки 1. Вирушаємо в паломництво

Читай також

  • Отець Роман Демуш: «Ми їдемо на СДМ, щоб засвідчити світовій молоді Христа страждаючого, і щоб зустрітися із Христом воскреслим»
  • Українська молодь, яка прямує на СДМ, взяла участь у молитовній свічковій ході в Лурді
  • Тезе: наступна новорічна зустріч європейської молоді відбудеться в Любляні
        • Небо в7. У пошуках Різдвяної зірки 1. Вирушаємо в паломництво

          Ми розпочинаємо духовне паломництво до Святої Землі, де прийшов до нас Спаситель. „У пошуках Різдвяної зірки“ — це 40-денний проект Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ із отцем Іваном Січкариком, який триватиме від сьогодні, 28 листопада, і до Святого Вечора, 6 січня.

          У Біблії є приклади різних паломництв — окремих людей, родин і навіть цілих народів. Мойсей пішов у сорокарічне паломництво із усім ізраїльським народом. Ця подорож була тривала і сповнена випробувань, але врешті ізраїльтяни увійшли до Святої землі.

          Ще один приклад паломництва бачимо в прощі Пресвятої Родини із 12-річним Ісусом до Єрусалиму. Йдучи приблизно 120 км, вони терпеливо виносили всі труднощі.

          Зрештою, кожен із нас має власний унікальний шлях і досвід. Та нас єднає те, що ми йдемо, щоб утвердитися в Бозі, просити Його про ласку прощення, за своїх близьких, за Батьківщину.

          Головна мета паломництва — стати добрішими, зробити переоцінку свого життя, стати кращими.

          Говорячи про суть паломництва, Церква бере за основу слова з Біблії: “Люби Господа, Бога твого, всім твоїм серцем, усією твоєю душею і всією думкою твоєю. Люби ближнього твого, як себе самого (Матея 22:37-39)

          Саме так! Бо перед тим, як вирушати в дорогу, постановляємо бути терпеливішими, уважнішими до ближніх, сильнішими в молитві. Це допоможе збагнути, що бути добрими маємо не лише під час паломництва, а й після нього.

          Достойно прийняти Бога — через піст. Постановімо щоденно молитися, бачити потреби ближніх, боротьба з і спокусами і гріхом. Щоб за цей час кожен став у чомусь кращим.

          Вирушаючи, разом із мудрецями шукати Христа, маємо запитати себе: „А ким для мене є Христос? “ І правдива відповідь — це бажання довіритися Богові і впустити Його в своє життя.

          Ми, як християни, приймаємо, що Бог через народження приходить до кожного зокрема. Тому таке важливе прагнення побачити очима віри Спасителя у своєму житті. Для цього й вирушили в паломництво у пошуках Вифлеємської зірки.

           

          Читай також

        • Отець Роман Демуш: «Ми їдемо на СДМ, щоб засвідчити світовій молоді Христа страждаючого, і щоб зустрітися із Христом воскреслим»
        • Українська молодь, яка прямує на СДМ, взяла участь у молитовній свічковій ході в Лурді
        • Тезе: наступна новорічна зустріч європейської молоді відбудеться в Любляні
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.