Небо в7. У пошуках Різдвяної зірки. 3. Гора

Читай також

  • Отець Роман Демуш: «Ми їдемо на СДМ, щоб засвідчити світовій молоді Христа страждаючого, і щоб зустрітися із Христом воскреслим»
  • Українська молодь, яка прямує на СДМ, взяла участь у молитовній свічковій ході в Лурді
  • Тезе: наступна новорічна зустріч європейської молоді відбудеться в Любляні
        • Небо в7. У пошуках Різдвяної зірки. 3. Гора

          Входимо в третій день нашого духовного паломництва „У пошуках Різдвяної Зірки“.

          Роздумуємо над значенням слова „гора“ у Святому Письмі. Гори в Біблії відіграють важливу роль в історії спасіння. А це означає , що й у житті кожного з нас, зустріч із Богом відбулася на підвищеному місці. Через це Святе Письмо представляє гору, як святе місце зустрічі земного з небесним — людини з Богом.

          Гори були місцями об’явлення, молитви, поклоніння, спілкування з Творцем. Гори символізують стійкість: люди минаються, а гори — залишаються стояти. Упродовж існування людства гори, які були свідками найбільших провідників ізраїльського народу, їх називають горбами споконвічними. Біблійні автори вбачали в горах духовний елемент — символ непорушної правди Божої.

          Гори, які височіли над рівнинами ставали не раз притулком для людей. Так врятувався праведний Лот. Але праведник має правильно розуміти і сприймати символіку гори. Коли він підносить очі вгору, то може чекати допомоги тільки від Бога. Бо якщо буде покладатися тільки на творіння, яке є лише символом могутності, то воно стане знаком гордості людини. Як це сталося, коли люди хотіли будувати вавилонську вежу, щоб бути рівними із богом.

          Гори – це також і далекоглядність. Піднявшись вгору, видно все краще, але тоді все виглядає маленьким і незначним. Тому маємо обирати Боже бо воно велике і спасенне. Натомість всі інші речі мають відійти на другий план.

          Гора — місце зустрічі із творцем. Щоб піднятися вгору, треба докласти зусилля. . тому вийти на гору в біблійному сенсі — зустрітися з творцем, увійти в інший простір і слухати голос з висоти.

          Кожне святе місце — має Хресну дорогу, яка зазвичай — на горі. І щоб її пройти треба докласти зусилля.

          Гори були місце поклоніння. Жертви приносили завжди тільки на горі.

          В Новому Завіт гори відіграють важливу роль. Нагірна проповідь, преображення, остання молитва Ісуса — показують наближеність до Бога. Гора Голгофа стала символом жертви за кожного з нас.

          В житті Христа було багато грі, на які він сходив, але вони не мають в Біблії конкретних назв і описів. Щоб ми, учні Ісуса, не прив’язувалися до конкретного місця. Бог хоче, щоб Йому поклонялися не на тій чи іншій горі, а в дусі і в правді, тобто скрізь ми можемо розмовляти з Господом і жити в правді.

          Сьогоднішні роздуми спонукають частіше підносити погляд і дивитися на небо, точніше на Того, Хто піднісся з грішної землі — на Спасителя.

           

          Читай також

        • Отець Роман Демуш: «Ми їдемо на СДМ, щоб засвідчити світовій молоді Христа страждаючого, і щоб зустрітися із Христом воскреслим»
        • Українська молодь, яка прямує на СДМ, взяла участь у молитовній свічковій ході в Лурді
        • Тезе: наступна новорічна зустріч європейської молоді відбудеться в Любляні
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.