Небо в7. У пошуках Різдвяної зірки. 4. Шлях

Читай також

  • Отець Роман Демуш: «Ми їдемо на СДМ, щоб засвідчити світовій молоді Христа страждаючого, і щоб зустрітися із Христом воскреслим»
  • Українська молодь, яка прямує на СДМ, взяла участь у молитовній свічковій ході в Лурді
  • Тезе: наступна новорічна зустріч європейської молоді відбудеться в Любляні
        • Небо в7. У пошуках Різдвяної зірки. 4. Шлях

          Продовжуємо роздумувати над біблійними образами. Зокрема про значення символу „шляху“.

          Євреї на початку свого становлення були кочівниками. Лише, коли вони здобули обіцяну землю, то почали вести осілий спосіб життя. Тому дороги і шляхи мали важливе значення.

          Коли Бог покликав Авраама, той вирушив у дорогу. З того часу почався шлях людини, головним змістом якого було пізнання доріг Господніх і слідування ними.

          Дороги Божі врешті приводять до дивовижних звершень, про які людина навіть і не могла й подумати. У біблійному розумінні шлях чи дорога — це не лише фізична відстань, яку можемо виміряти кілометрами. Людина перебуває на життєвому шляху і ним прямує до неба.

          Кожен із нас у цьому світі — мандрівник. І наше життя — це одне велике паломництво. Тому Господь на цьому шляху через Святе Письмо подає нам правильні знаки. Щоб у житті ми не заблукали, не збилися з дороги.

          Говорячи про шлях, Біблія завжди робить розділення. Перше — це правильний шлях. А друге — хибний шлях, який відрізняється від першого. Правильний шлях — чесний і правильний. Тут треба докладати зусилля. Цей шлях — вузький і тернистий. Грішне життя веде до загибелі.

          Щоб краще зрозуміти, який шлях обрати в житті, погляньмо на наших прародичів — Адама і Єву. Бог ніколи не силує людину йти тим чи іншим шляхом у житті, тобто жити праведно чи грішно. Господь, будучи найбільшим митцем і архітектором всесвіту, дав людині дар свободи. Щоб вона сама приймала рішення в житті і завжди робила вибір на користь добра. Адам і Єва прийняли рішення йти хибним шляхом і це привело до того, що вони були випроваджені з Едемського саду.

          Біблія наголошує, що коли людина обирає хибний шлях, то наслідки торкатимуться не лише її. А щораз більше людей буде втягнуто у гріх і зло. Грішний шлях має форму спіралі, де кожне наступне коло є більшим за попереднє. Це можемо бачити в тому, як Каїн вбиває рідного брата Авеля. Він вважав, що коли усуне з життя брата, то Бог любитиме лише його — Каїна. Але як тільки людина стала на грішний шлях, то щораз більше стає зла.

          Сьогодні треба йти правильним шляхом — творити правду, шукати миру і справедливості. Цей шлях веде до осягнення неба.

          В Новому Завіті Ісус Христос каже: „Я є дорога правди і життя“. Ісус завжди перебуває в дорозі. Особливістю цієї дороги в тому, що Ісус завжди попереду, а учні — за ним. Щоб дійти до славного воскресіння Христос пройшов через Хресну дорогу.

          Дивлячись на спасителя маємо мати відвагу робити крок за кроком і не зупинятися, коли частини хресної дороги є і в нашому житті.

          Богородиця теж може навчити своїм життям як іти життєвим шляхом.

          Марія своїм прикладом показує, що йде дорогою, яка веде до храму.

          Тож знайдімось хвильку часу, щоб зайти до храму, щоб помолитися, а вийшовши з Божого дому, ступаймо радісно в щодень нашого життя, шукаючи вірних знаків від Бога, які вказуватимуть нам на шлях до неба.

          Читай також

        • Отець Роман Демуш: «Ми їдемо на СДМ, щоб засвідчити світовій молоді Христа страждаючого, і щоб зустрітися із Христом воскреслим»
        • Українська молодь, яка прямує на СДМ, взяла участь у молитовній свічковій ході в Лурді
        • Тезе: наступна новорічна зустріч європейської молоді відбудеться в Любляні
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.