Небо в7. У пошуках Різдвяної зірки. 6. Заново відкрити Біблію

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Небо в7. У пошуках Різдвяної зірки. 6. Заново відкрити Біблію

          Запрошую вас наново відкрити для себе вартість і потребу читати і знати події з Книги книг — Біблії чи, як ще називаємо, Святого Письма.

          Одним словом чи реченням відповісти, що таке Біблія — неможливо. Бо  те, що там записано, — це сам Бог Творець промовляє до кожного з нас і дає відповіді на найважливіші запитання в нашому житті.

          Це найбільш поширена книга  в усьому світі. Повний текст Біблії перекладений більш як 450 мовами. А окремі частини перекладено на понад 2 тисячі мов. Біблію вважають найвпливовішою.

          Орієнтовна кількість накладу Святого Письма — 3 млрд. примірників.

          Хоча б через цю інформацію нам варто читати Святе Письмо. Насправді в ньому є щось надзвичайно важливе.

          Натомість коли говоримо про Біблію  як про Слово Боже, то вона відкриває нам дивовижні речі, які ми шукали, але не знали, де знаходяться. Боже об’явлення  записане у Святому Письмі. Сам Господь об’являється людині і відкриває їй шлях до спасіння.

          Біблія в своїй суті має виховничо-оздоровлюючий характер. Зі Святого Письма ми знаходимо найважливіші відповіді на питання: хто я, звідки прийшов, яке моє задання в житті, що робити, щоб осягнути життя вічне? Отримавши і усвідомивши ці відповіді, ми можемо легко це зробити.

          Біблія відкриває найважливішу правду — Бог сотворив світ добрим. Тому маємо бажати зробити власний внесок, щоб принести світло і добро в це життя. В ній зібраний увесь досвід спілкування Творця зі своїм творінням, відкриває для людини одвічні істини та подає сенс життя.

          Тому у Святому Письмі треба шукати не лише історичні, географічні, політичні відомості, а бажати почути що Господь очікує від нас сьогодні, яким повинне бути наше життя, щоб ми могли сповнити волю Божу. Велика вартість та достовірність Біблії в тому, що події відбувалися в конкретному місці та часі.

          Біблія — це книга, яка містить досвід спілкування людини і Бога. Вона містить і простий зміст і духовний. А окрім того, є й містичне, все спрямовано на Спасителя. Господь через Біблію говорить до мене сьогодні. Ми слухаємо це слово, як звернення до мене. Це слово не змінюється, бо є вічним.

          Конкретне місце читання Біблії є читання на Літургії. Коли всі зібрані на один і той самий спосіб розуміють та пояснюють Святе Письмо.

          Наш підхід до Біблії не повинен обмежуватися лише теоретичним вивчення, а має бути спілкуванням із Живим Словом. Вона спонукає нас до відповіді, заохочує до глибшого розуміння,  до поступу в нашому житті. Постановімо собі щодня хоча б якийсь уривок зі Святого Письма прочитати і роздумувати чи ним молитися. Ця практика допоможе пуститися в дорогу, як це колись зробив Авраам. І йти в тому напрямку, як вказує нам щоденно Боже Слово.

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.