Небо в7. У пошуках Різдвяної зірки. 9. Боже Об’явлення в історії людства

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Небо в7. У пошуках Різдвяної зірки. 9. Боже Об’явлення в історії людства

          Поговоримо про те, як Бог об’являється в історії людства, чому Він об’являється людині, в чому полягає зміст цього і що Господь бажає нам сказати.

          Спробуймо в думках полетіти в далекий космос і поглянути на нашу планету з відстані. Дивлячись на Землю, зрозуміємо, що тільки на ній Творець дав життя людині і тільки сюди прийшов як Спаситель, щоб відкупити всіх людей від гріха і від смерті — не просто фізичної, але вічної. В цей простір, в цей історичний час Творець знову входить і знову хоче говорити з людиною. Бо ця можливість через первородний гріх, через зло людина не могла отримати спасіння. Господь бажає, незважаючи на злобу людини, подати їй Свою любов, милосердя і прощення. Невидимий Бог промовляє до людей, щоб покликати їх до єдності зі собою.

          Входячи в нашу історію, Бог безкорисливо пропонує спасіння людям, яких створив вільними і розумними, очікуючи від них правдивої відповіді — свобідного прийняття Його пропозиції, бо вона є найбільшим добром для людини. Це — можливість осягнення неба. Господь поважає людину, тому не робить її слухняним роботом, поступово об’являється людині і подає їй лише те, що вона може прийняти в даний час і запрошує до глибшого усвідомлення духовного життя, морального життя, щоб пізніше вона, роздумавши, могла дати відповідь на Божу дію.

          Боже об’явлення людині керується насамперед критеріями поблажливості і поступовості. Щоб виявити повагу до історичного виміру людини.

          В чому полягає зміст Божого об’явлення? Те, що говорить Творець, неперевершено перевершує думки і слова людини. Вона ніколи не в силі їх збагнути, то Він — Бог тайний і недоступний через те, що людина була випроваджена з раю. Божий задум щодо людини — це тайна. Однак ще задовго до того як людина звертається до Господа, Він перший промовляє до неї. Суть Божого об’явлення в тому, що найперше повідомляє, ким Він є. а потім показує шлях, яким потрібно йти, щоб потрапити до втраченого раю. Тобто для відновленого спілкування з Богом лице в лице.

          Як Бог об’являє себе людині? З приходом Христа на землю Боже об’явлення відкривається вже для всіх людей.

          Через читання Святого Письма маємо можливість кожен зокрема поступово відкривати для себе Боже об’явлення. Що Бог через Своє слово, яке колись прозвучало і є записане в Біблії промовляє до мене. Як Він через це слово веде мене до спасіння, до неба.

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.