Небо в7. У пошуках Різдвяної зірки. 25. Непорочне зачаття Марії

Читай також

  • Небо в7. Хрест – не гра у побожність
  • Небо в7. Про Хрест як простір мужності та відповідальності
  • Небо в7. Про Хрест як акт співчуття
        • Небо в7. У пошуках Різдвяної зірки. 25. Непорочне зачаття Марії

          Цей день — особливий у нашому паломництві. Свою увагу зосереджуємо на Пресвятій Богородиці. Бо в цей день наша Церква святкує Зачаття Пресвятої Богородиці Святою Анною.

          Тому Церква наголошує на цьому дні і що він означає для кожного з нас. А також поглянемо не тільки на прихід Марії на землю, а й на її життя. Бо на всьому своєму шляху Вона показує приклад досконалого слухання слова Божого і його виконання.

          Ми говорили про прообрази, які ще в Старому Завіті Господь подавав людям, готуючи їх поступово до приходу Спасителя. Подібні прообрази ми бачимо й стосовно Марії. Особливо яскравим прикладом є вбачати в Ній нову Єву, яка на противагу нашій прародичці, дає правдиве життя — народжує Ісуса, Бога, який приймає людське тіло.

          Розглядаючи подію Благовіщення, коли архангел Михаїл звіщає Марії, що Вона народить Сина Божого, бачимо згоду Марії.

          Це свято показує, як у земну гріховну дійсність Творець приводить через непорочне зачаття Марію. З моменту, коли праведні батьки Йоаким і Анна зачали нове життя, ця мить є кінцем Старого Завіту і початком, хоча ще й невидимої, але вже присутні історії спасіння Нового Завіту.

          Христа завжди знаходимо з Марією і через Марію. І той, хто шукає Спасителя поза Марією, даремно Його шукає.

          У житті постійно потрібно робити вибір: йти за Господом чи ні, робити щось чи полишити. Марія, перебуваючи ще маленькою дівчинкою в храмі, настільки вслухалася в Боже Слово, що завжди робила правильний вибір. Господь спонукає і нас до правильного вибору.

          Марія своїм життям нас вчить дороги до храму, дороги до досконалості і дороги до Бога. Кожен із нас через віру, молитву, читання Святого Письма має можливість чути голос Господа. І таким чином, на прикладі Марії, виконувати саме те, до чого нас кличе Творець. І тим самим йти дорогою, яка веде до спасіння.

          Читай також

        • Небо в7. Хрест – не гра у побожність
        • Небо в7. Про Хрест як простір мужності та відповідальності
        • Небо в7. Про Хрест як акт співчуття
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.