В Англії студента виключили з магістратури за цитування Біблії в соцмережах

Читай також

  • Найбільша заповідь (Мт 22:35-46)
  • Ісус і знатний багач (Лк 18:18-27)
  • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
        • В Англії студента виключили з магістратури за цитування Біблії в соцмережах

          38-річного Фелікса Нголу, батька чотирьох дітей, виключили з університету Шеффілда через його публікації на Facebook проти гей-шлюбів. Він процитував рядок із Біблії, за що керівництво університету перервало другий рік його навчання в магістратурі в області соціальних робіт.

          Його виключили з університету після рішення «Комітету Практики Придатності» студентів, згідно з яким, його пост визнали «причиною образи» деяких людей. Фелікс процитував уривок про гомосексуалізм з книги «Левіт» і висловив підтримку Кім Девіс з Кентуккі, яка виявилася в ув’язненні після відмови у видачі ліцензії на одностатевий «шлюб», – повідомляє CNL News.

          Нгола вирішив оскаржити це рішення після того, як дізнався про виключення: «Ви виключені з подальшого дослідження програми, що веде до професійної кваліфікації» і «більше не є студентом університету».

          Колишньому студентові повідомили, що, розглянувши його коментарі на Facebook, Комітет дійшов висновку, що він «може образити деяких людей» і «переступив межі, які не повнна переступати людина, що вступає в професію соціальних робіт».

          «Подібні дії Фелікса будуть мати згубний вплив на його здатність виконувати певну роль в якості соціального працівника», – сказано в повідомленні комітету.

          Нгола подав скаргу на підставі того, що вибір соціальних працівників «повинен належати професійним організаціям соціальних робіт», вони повинні вирішувати, хто є потрібною і правильною людиною для подібної діяльності.

          «Як і будь-який інший студент в університеті я використовував соціальні медіа для спілкування і вираження особистого світогляду на сторінці в Facebook, я просто висловив підтримку і схвалення біблійної точки зору про шлюб», – пояснив Фелікс.

          «Я не примушую всіх погоджуватися зі мною. Проте, в університеті мені повідомили, що через мій світогляд вони заборонили продовжити навчання за обраною мною професією», – додав він.

          Нгола розповів, що на жодному етапі вступу до університету керівництво університету не повідомило, що соціальні медіа студента будуть «перевірятись», чи що університет має виключне право вирішувати, хто повинен і хто не повинен працювати в обраній професії.

          «Я робитиму подальші заходи, тому що мій випадок підніме правове питання, чи можуть християни сповідувати і дотримуватись традиційних біблійних і моральних переконань, і чи можуть працювати в таких сферах, як соціальна робота, медицина, освіта і право», – зазначив Фелікс.

          Андреа Вільямс, засновник Християнського Правового Центру, сказав: «Рішення університету відображає тривожну тенденцію у всіх закладах вищої освіти, а саме, вони вносять цензуру, згідно з якою будь-який світогляд може бути розцінено як «наступ» або «образу».

          «Пан Нгола працював з тими, хто в минулому ідентифікував себе гомосексуалістом, Фелікс завжди ставився до них з повагою без будь-якої дискримінації. Немає ніяких доказів того, що біблійні погляди Фелікса можуть негативно вплинути на його професійну роботу», – додав Вільямс.

          Джерело: catholicnews

          Читай також

        • Найбільша заповідь (Мт 22:35-46)
        • Ісус і знатний багач (Лк 18:18-27)
        • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.