3000 статей створено у Вікіпедії в рамках конкурсу CEE Spring.

Читай також

  • Увага! Всеукраїнський екологічний конкурс «Відповідальність за створіння»
  • Всеукраїнський екосоціальний конкурс «Про природу дбаймо – нужденним допомагаймо!»
  • Конкурс для релігійних організацій з організаційного розвитку!
        • 3000 статей створено у Вікіпедії в рамках конкурсу CEE Spring.

          Вірогідно, найбільший конкурс статей у Вікіпедії під назвою CEE Spring 2016  проходить у 28-ми мовних розділах Вікіпедії з 21 березня

          Понад 3000 статей було створено чи доповнено на цей момент. Близько 240 учасників від Польщі до Казахстану й від Естонії до Греції пишуть про культуру, природу, суспільство, політику, історію, науку на інше регіону Центральної та Східної Європи. Польською, болгарською, грецькою, албанською мовою за цей час написали більше статей про жінок, ніж про чоловіків, що звужує гендерний розрив у Вікіпедії.

          Кожного тижня темою конкурсу є три країни, про які пишуть у всіх Вікіпедіях, хоч через історію й політику регіону ЦСЄ це не просто (деякі утворення невизнані або ж визнані частково). Ціль конкурсу — щоб певна кількість статей була написана про всі країни-учасниці іншими мовами. Це, однак, не зупиняє користувачів, у яких є улюблена країна: так, як і минулого року, найбільше зараз пишуть про Естонію. Цьому сприяє популярний жарт серед учасників конкурсу: «Якщо не знаєш, про що писати, пиши про естонців».

          Грає свою роль і поширення нових статей у соцмережах: учасники з різних країн надихаються обраними темами інших учасників, які пишуть про них на сторінці CEE Spring у Facebook. Наприклад, статтю про словацького геолога Дімітрія Андрусова, який народився в Тарту, навчався у Празі й працював у Братиславі, створили у півдесятку мовних розділів майже в один і той же час. Дехто планує писати статті кожного дня конкурсу і позначає свої дописи хеш-тегом #72ceespringdays.

          Ви можете приєднатися до конкурсу будь-якою з мов, якою можете писати. Країни Центральної та Східної Європи дали світові науковців, як Марія Кюрі, музичні гурти як Omega, нобелівських лауреатів як Олександр Солженіцин, міжкультурні традиції як носіння мартениць і зірок опери як Соломія Крушельницька. Призами конкурсу є книги, що будуть авторитетними джерелами для Ваших подальних статей, а головний приз української частини — поїздка у Вірменію. Активні учасники отримають сувеніри.

          Тиждень 11—17 квітня присвячений Молдові, Литві й Україні.

          Читай також

        • Увага! Всеукраїнський екологічний конкурс «Відповідальність за створіння»
        • Всеукраїнський екосоціальний конкурс «Про природу дбаймо – нужденним допомагаймо!»
        • Конкурс для релігійних організацій з організаційного розвитку!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.