Молодь об’єдналась у Акції «Неділя – день святий»

Читай також

  • Що буде якщо ти попереш в неділю?
  • Чи можна робити закупи в неділю? Гріх, чи ні?
  • Почуй себе на радіо “Воскресіння”
        • Молодь об’єдналась у Акції «Неділя – день святий»

          Цього Великого посту вперше відбулась акція «Неділя – день святий», яка нагадала про важливість святкування Дня Господнього, дня відпочинку.

          Молодь  із Тернополя, Львова, Кам’янця-Подільського, Києва, Чернігова, Івано-Франківська, Хусту та інших менших чи більших міст і сіл виставляла свої фото на фоні храмів, у яких молиться у неділю. Цікаво, що до акції також долучилися українці з-за кордону, а також вірні інших конфесій.  Організовувати флешмоб сестри Місіонерки Найсвятішого Ізбавителя (редемптористки) разом із Патріаршою Комісією у справах молоді УГКЦ.

          нед

          нед5

          f4435bf8-3853-4deb-a3ea-6e19bcd56b62«Думаю, що ця ідея дуже цінна та корисна. Для мене святкування неділі як святого дня дозволяє відчути себе людиною з правами, а не лише обов’язками, людиною, котра не мусить бути остаточним мірилом власного життя, а може з легким серцем передати свої турботи небесному Отцеві! Неділя в особливий спосіб пригадує мені, чиєю дитиною я є!», – ділиться с. Теодора Шулак, провінційна настоятелька МНІ.

          На завершення Акції молоді люди також залишили свої відгуки та розповіли про власне пережиття неділі:

          «Здається, від першого дня акції я беру участь у флешмобі. Долучилась до акції, щоб поширювати серед друзів головну ідею неділі – приходити і проводити час з Богом. Звичайно, після Літургії можна розпоряджатись часом як завгодно. Але найперше і найголовніше – бути в храмі і єднатися у Святій Євхаристії з самим Богом і мільйонами християн у цілому світі, завдяки цьому наповнюватись неймовірною радістю. Це для мене і означає святкувати день святий.В часі посту вдавалось мені відвідувати вперше церкви в різних місцях і з різними людьми, що додавало ще іншого смаку неділі.  До речі, хороша практика, рекомендую! А ще, підписуючи пости з недільними фотографіями #неділяденьсвятий, ми цим показуємо, що не соромимось і не маємо страху ходити до церкви та виявляти, що ми є практикуючі християни. Маючи стільки інформаційного простору мусимо використовувати його в добрих цілях! Надіюсь, ці пости підштовхнули когось теж зайти до церкви, помолитись, згадати про Бога чи посповідатись. Організаторам дякую за ідею та відвагу! Молодці!», – Надія Штогрин (м. Київ).

          нед1

          «Ми всі любимо свята, Різдво,Благовіщення, Великдень…. А неділя це ж таке саме свято, яке нам подарував Бог щоби ми відпочивали цього дня і насолоджувалися життям!!! Я дуже люблю неділю – це свято для мене!», – Ірина Рубльовська (м. Чернігів).

          «Для когось щонеділі ходити до церкви виглядає звичним. Але у кожного з нас є знайомі чи навіть друзі, які цього і не підозрюють. Одне фото у соцмережах може стати свідченням для багатьох! Акція #неділяденьсвятий – це гарний спосіб сказати іншим і самому собі “так, я християнин”. Та побачити інших, які теж хочуть це сказати. Дякую с. Катерині за цю ініціативу!», – Марта Зозуля (м. Львів).

          нед4

          Нагадаємо, що Акція #неділяденьсвятий офіційно тривала від Неділі Торжества Православ’я до Квітної неділі, але ви ще можете долучитись, адже, за словами організаторів, кожна неділя – це святий день, дарований нам Богом для відпочинку і ближчого знайомства із Ним.

          Фото всіх учасників акції дивись тут>>>

          с. Катерина Молочій

          Читай також

        • Що буде якщо ти попереш в неділю?
        • Чи можна робити закупи в неділю? Гріх, чи ні?
        • Почуй себе на радіо “Воскресіння”
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.