УКРАЇНСЬКІ СТУДЕНТИ УВІЙШЛИ В ТОП-5 “КОСМІЧНОГО ЄВРОБАЧЕННЯ” ВІД NASA

Читай також

  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
  • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • УКРАЇНСЬКІ СТУДЕНТИ УВІЙШЛИ В ТОП-5 “КОСМІЧНОГО ЄВРОБАЧЕННЯ” ВІД NASA

          Голосування за найкращий з п’яти проектів триває

          За результатами світового хакатона NASA SpaceApps Challenge і подальшого відбору український проект Mars Hopper увійшов в топ-5. Український проект набрав 8216 голосів. До цього українці були обрані із 128 команд з усього світу в 25 кращих у категорії “Вибір людей”. Молоді студенти і вчені запропонували оригінальну ідею польотів над Марсом – проект літака, який може за півроку вивчати цю планету і заряджається просто від крижаної поверхні. Моделі літаків команда винахідників зробила з пляшок і пінопласту. Сухого льоду, палива, повинно бути вдосталь на Марсі. З нього планують шляхом хімічної реакції вивільняти газ. Його тиск і забезпечить роботу пристрою. Тестові польоти розробки пройшли успішно. Розроблена комп’ютерна модель цього літака. На Марсі він час від часу буде спускатися на лід і черпати його. Ізотопи всередині розтоплять лід. Проект зроблений під капсулу NASA “Атлас”, яка може доставити український літак на Марс. На науковому конкурсі ідею використовувати марсіанський лід запропонувала 11-річна школярка Софія. Професійні дослідники лише втілили її в конкретний проект. Команда українського “МарсХопера” щодня вдосконалює свій винахід. Наступний літак вже буде мати сенсори, які будуть зчитувати в реальному часі кути нахилу у всіх трьох вимірах, а також висоту та інші параметри.

          Українці запропонували оригінальну ідею польотів над Марсом – проект літака, який може за півроку вивчати цю планету і заряджається просто від крижаної поверхні

          Лідером голосування став проект Martian Oasis з Бангладеш (8422 голосів). Друге місце у македонського проекту Avis (8364 голосів). Також в топ-5 увійшов проект Wake up NEO… (5637 голосів) з Білорусі та американський gypnos (4035). Голосування за кращий з п’яти проектів триває, і кожен бажаючий може підтримати український проект (голосувати можна один раз на день). Голосування триватиме до 00:00 21 травня. Якщо українці посядуть перше місце, їх запросять на екскурсію на космодром США. Але винахідники кажуть, що борються насамперед за престиж України, яка вперше бере участь у цьому конкурсі і вже має всі шанси на перемогу. “Космічне євробачення” – так вчені називають конкурс NASA.

          Дізнатися більше про проект Українців та проголосувати можна тут>>>

          За матеріалами: tsn.ua

          Фото: facebook.com

          Читай також

        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.