20 млн переглядів: кліп Coldplay з українськими візуальними ефектами

Читай також

  • «Українці знають свою історію і не можуть капітулювати», — Апостольський Нунцій в Україні
  • Глава УГКЦ у Нью-Йорку: «Одне скажу від народу з України: нікому й на гадку не спадає здатися»
  •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
        • 20 млн переглядів: кліп Coldplay з українськими візуальними ефектами
          Українська продакшн-студія з Дніпра GloriaFX створла візуальні ефекти та допомогла відзняти кілька епізодів для останнього кліпу британського гурту Coldplay на пісню Up&Up, повідомляє  “Українська правда

          У кліпі поєднано ефектні кадри з історичної хроніки і сучасні зйомки у Нью-Йорку та Києві із захопливими візуальними ефектами: ось виступ з художньої гімнастики відбувається у чашці з чаєм, морська черепаха запливла у лондонське метро, у наступному кадрі вулкан раптово розпочав підігрівати попкорн.

          Відео вже зібрало на YouTube понад 20 млн переглядів.

          coldplay_ukrajinci1

          Кадр з кліпу Coldplay – Up&Up

          CEO студії GloriaFX Сергій Машевський розповів “Українській правді. Життя” про те, як українським фахівцям вдалося приєднатися до створення кліпу рок-гурту, котрий за 20 років існування продав понад 80 млн копій своїх альбомів.

          Головний офіс студії розташовано у Дніпрі, але також є представництво у Лос-Анджелесі. Долучитися до роботи над кліпом нам запропонувала американська продакшн-компанія Prettybird. Ми потрапили до команди ще на етапі розробки, коли продумувався кожен кадр майбутнього відео. Спрацювала премія MTV, яку 2015 року наша студія отримала у номінації “Найкращі візуальні ефекти”. Після неї до нас почали звертатися із серйознішими проектами американські й британські продакшн-студії”, — Сергій Машевський.

          Коли розпочався процес виробництва кліпу, студія GloriaFX та інша українська продакшн-компанія Radioaktive Film брали участь у київських зйомках:

          Ми допомагали правильно зняти, щоби в майбутньому цей матеріал опрацювати за допомогою комп’ютерної графіки. Потім ми або накладали одне відео на інше, як, наприклад, у тих кадрах із дітьми, знятими на території київської лікарні, на які ми накладали відео з рибами, котрі плавають в океані. Або ж анімували, як у тому кадрі, де пливе корабель, а під ним – орел. Тут ми вже моделювали, анімували орла і потім “підкладали” його під корабель

          Потім був один день зйомок у Нью-Йорку і три дні в Києві – у павільйоні і на території недобудованої лікарні. GloriaFX відповідала за візуальні ефекти. Цей проект складається з різних відео-елементів: хроніки або безпосередньо знятого на знімальному майданчику чи в студії.

          Основний наш офіс в Україні, і нам дуже хочеться зацікавити нашим ринком великі закордонні продакшн-компанії і лейбли, тому що, в принципі, в Україні є і техніка, і професіонали для того, щоб створювати відео: від музичних кліпів і реклами до повнометражних фільмів. Українські фахівці дуже цінуються за кордоном. Так, ми робимо це дешевше, ніж Америка чи Канада. Але якщо раніше нам замовляли такі проекти, бо це було дешевше, то нині — тому що це якісно.

          Керівник студії каже, що для них нині не проблема брати участь у зйомках у Нью-Йорку чи Лондоні. Але при цьому творча команда підкреслює, що вони саме з України.

          Раніше студія з Дніпра вже працювала з Шакірою, Benny Benassi, 50Cent, Chris Brown, Wiz Khalifa, Jessie J, Nicky Minaj, Hurts, Ariana Grande, The Weeknd, One Republic та іншими виконавцями світової сцени.

          Знімальна група у павільйоні у Києві під час зйомок кліпу гурту Coldplay. Фото студії GloriaFX

           

          За матеріалами: “Українська правда. Життя”

          Читай також

        • «Українці знають свою історію і не можуть капітулювати», — Апостольський Нунцій в Україні
        • Глава УГКЦ у Нью-Йорку: «Одне скажу від народу з України: нікому й на гадку не спадає здатися»
        •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.