Український проект переміг на всесвітньому хакатоні NASA

Читай також

  • Цифрові технології – благо чи вбивці для дітей? 
  • Папа Франциск закликає до етичного використання ШІ після поширення фейкового фото
  • Інтерв’ю зі штучним інтелектом
        • Український проект переміг на всесвітньому хакатоні NASA
          Розроблена модель літального апарату над поверхнею Марса здобула найбільше глядацьких голосів

          Як ми повідомляли раніше – проект українських студентів увійшов до п’ятірки найкращих в конкурсі NASA SpaceApps Challenge. За результатами фінальної стадії голосування – українська розробка посіла перше місце! Mars Hopper для польотів він використовує сухий лід, що покриває поверхню на полюсах Червоної планети. Він збирає його під час посадок і за допомогою радіоізотопного термоелектричного генератора (РІТЕГ) перетворює на газ. Швидке звільнення енергії створює реактивну тягу. Літак переміщається від посадки до посадки, рухаючись “стрибками”, за що його і прозвали “стрибун” (Hopper).

          “Я сподіваюся, ми зацікавили NASA своїм проектом. Якщо це так, то хотілося б, щоб Україна до нього долучилася. Коли ми розробляли проект, то розраховували на це: майже всі технології для його реалізації є в Україні. Було б чудово, якби наша країна зайняла гідне місце серед “космічних країн”, – розповів інженер проекту Олександр Буткалюк.

          В команду Mars Hopper входять Олександр Буткалюк, В’ячеслав Осауленко, Андрій Музиченко, Ілля Рубинський, Павло Правдюков, Микола Денисенко, Софія Буткалюк. Проект пропонує альтернативну технологію переміщення по поверхні Марсу. Хлопці розробили аналог джетпака і модель ракетоплана, який використовує в якості палива вуглекислий газ.

          За заявою команди-творців, до останнього моменту український проект займав лише третє місце, однак після перевірки системи голосів він вийшов на перше місце. До того ж в українського проекту найвищою була і кількість переглядів на Youtube – понад 44 000.

          За матеріалами: nv.ua

          Читай також

        • Цифрові технології – благо чи вбивці для дітей? 
        • Папа Франциск закликає до етичного використання ШІ після поширення фейкового фото
        • Інтерв’ю зі штучним інтелектом
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.