В УГКЦ створять Центр протидії корупції

Читай також

  • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
  • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
  • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
        • В УГКЦ створять Центр протидії корупції

          Греко-католицька Церква розпочинає боротьбу проти корупції.

          Як повідомляє Департамент інформації, УГКЦ матиме власний антикорупційний орган, згідно реалізації Пасторальної програми протидії корупції. Ця програма була укладена 7-8 червня на Синоді Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, що проходив у Зарваниці.

          Для реалізації цієї програми Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» доручено: опрацювати та впровадити на курсах священичої формації тему протидії корупції; провести практичні тренінги на тему протидії корупції в рамках курсів постійної формації духовенства; провести практичні тренінги на тему протидії корупції серед інститутів богопосвяченого життя; розробити програму просвітництва, яка б допомагала вірним усвідомлювати цю проблематику та розробити Кодекс антикорупційної поведінки для працівників Курій Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ та Карітасів України.

          Крім того, Синод вирішив створити у складі Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» (ad iterim) Центр протидії корупції, який відповідатиме за втілення Пасторальної програми протидії корупції та представлятиме думку УГКЦ громадськості. Усім єпархіальним єпископам  рекомендовано призначити відповідно підготовлених представників від усіх єпархій та екзархатів Верховного Архиєпископства для співпраці з Центром протидії корупції – повідомляє департамент інформації УГКЦ.

          Нагадуємо, що на попередній сесії Синоду було затверджено окреме Послання про подолання моральної недуги корупції, в якому корупцію названо «однією з найбільших внутрішніх загроз України, яка в сучасних умовах гальмує розвиток економіки та громадянського суспільства, навіть більше – несе загрозу самій національній безпеці нашої держави».

          За матеріалами: ugcc.ua

          Читай також

        • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
        • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
        • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.