Перший місяць Товариства українських студентів-католиків у Любліні

Читай також

  • Передвеликодні реколекції для студентської молоді
  • «Як історія допомагає зрозуміти нашу війну?!»
  • Започаткували Обнова-фест, поєднали 15 пар та гартують українців: історія товариства у Чернівцях, яке відзначило 25-річчя
        • Перший місяць Товариства українських студентів-католиків у Любліні

          25 червня 2016 року відбулася п’ята зустріч ТУСК «Обнова» в Любліні (Польща). Це був підсумок місячної діяльності спільноти

          Близько двадцяти чоловік (а це добрий початок!) прийшли разом провести час, поспівати пісень, повеселитись та подякувати Богу в молитві за добру здачу сесії, за можливість перебувати тут і зараз.

          obnova_ljublin2
          obnova_ljublin1

          28 травня молоді люди вперше, як люблінські обновляни зійшлись на Вечірнє Богослужіння в храм Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, після якого розповіли про важливість діяльності молоді в спільноті та основні засади функціонування Товариства українських студентів-католиків «Обнова».

          obnova_ljublin3

          obnova_ljublin4

          Пізніше відбулося ще три зустрічі, на яких обговорили плани та можливості активного відпочинку християнської молоді влітку, провели кіноклуб фільму «Бог не помер» та роздумували над текстами Святого Письма.

          Люблінські обновляни поділилися тим, що вони досвідчили протягом місяця зустрічей.

          «Обнова» – що означає для мене це слово? Можу з певністю сказати, що це спільнота молодих людей, які за короткий час стали хорошими друзями. Тут панує тепла, дружня атмосфера, а найголовніше – відчувається Божа присутність…»

          Оля Матушів

          «Обнова» – це великий шанс для кожного з нас стати на сходинку вище, ніж ми були до того у своїй духовності. Мені дуже подобається перебувати у нашому дружньому колективі, разом займатися бравими ділами, разом обговорювати якусь проблему та шукати шляхи для її вирішення… Ключове слово тут «разом», адже в цьому і полягає, на мою думку, суть спільноти.»

          Назар Патрило

          Люблінські «Обновлянці» – неймовірні люди: молоді, щирі і завзяті! Кожна наша зустріч перетворюється в надзвичайну пригоду! За такий короткий час ми стали однією маленькою, але дуже дружньою сім’єю. В «Обнові» кожен може себе віднайти, обновити і подарувати світло своєї обнови ближнім!»

          Соломія Сливка

          «Моїм великим прагненням як семінариста, студента і просто молодої людини було створення спільноти в Любліні, однак ще не знав, якого вона мала бути характеру, якої харизми. Провидіння покерувало, що в цьому місті почали вчитися обновляни. Під час спілкування з ними прийшло усвідомлення, що «Обнова» є саме тим, що потрібно. Я активно взявся підтримувати ініціативу її створення. Тому вперед! Початок зроблений. Попереду в нас багато завдань, ідей, які спільно можемо здійснити!»

          Ігор Гінда

          «Відкиньмо всякий тягар і гріх, що так легко обмотує, і біжімо витривало до змагання, що призначене нам, вдивляючись пильно в Ісуса» (Єв. 21,1) Обновити все в Христі! Заповіт, який нам залишили, який протягом десятків років розпалює хоробрі серця. Запалило і наші серця. Різні почуття переповнюють після прожитого місяця в творенні нової обновлянської сім’ї. З впевненістю можу сказати: в Любліні «Обнова» Є! Це ми – два десятки молодих, спраглих живої любові людей, які приходять і шукають Бога в очах ближнього, в серці спільноти. Що я можу сказати (наступні слова скажуть за мене): обновляни прощаються, але не йдуть!»

          Люба Бутрин

          «Для мене спільнота – це місце радості та любові. Дякую Богу за цю чудо-спільноту. Усім веселих канікул!»

          Володимир Алфавіцький

          Віталій Бойко

          За матеріалами: seminarija.pl

          Читай також

        • Передвеликодні реколекції для студентської молоді
        • «Як історія допомагає зрозуміти нашу війну?!»
        • Започаткували Обнова-фест, поєднали 15 пар та гартують українців: історія товариства у Чернівцях, яке відзначило 25-річчя
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.