Папа Франциск: 3 слова, які змінюють подружжя

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • Заява Постійного Синоду УГКЦ щодо нещодавніх висловів Папи Франциска
  • Екобюро УГКЦ здійснило переклад апостольського повчання «Laudate Deum» на українську мову
        • Папа Франциск: 3 слова, які змінюють подружжя

          Вже вдруге молодь, і не тільки, могли зустрічатися з Папою Франциском під вікном на вулиці Францисканській. Це вікно, де традиційно Йоан Павло ІІ також зустрічався з паломниками.

          Цього вечора Папа говорив про подружжя. «Інколи мене запитують, що робити, щоби подружжя долало труднощі, аби йти далі». На думку Папи є 3 слова, які є ключовими елементами для будування міцного подружжя: «будь ласка», «дякую» і «вибач».

          Не можна в подружжі вимагати або взяти речі задарма: «Завжди треба спитати чоловіка або жінку, не можна «наїжджати» на нього, але просити дозволу».
          Говорячи про вдячність Папа підкреслив, що часто чоловіки мусять бути вдячними дружині, і навпаки: «Вдячність є необхідною», – ствердив Папа. У свою чергу, говорячи про пробачення, понтифік зазначив: «у подружжі завжди хтось може робити помилку. Вибачення є великим добром».

          Франциск також звертався до пар, які були на площі перед вікном:

          «багато з вас давно одружені, деякі може недавно одружилися або незабаром одружаться», і тричі просив їх разом повторювати ці ключові слова: «будь ласка, дякую, вибач»… Це гарно звучить, так, але у подружжі завжди є проблеми, сварки. Буває, що подружжя свариться…».

          Понтифік додав:

          «Навіть тарілки літають». На це натовп голосно засміявся, немовби погоджуючись з Папою. «Не лякайтеся цього… але не закінчуйте жодного дня без примирення, бо «холодна війна» може бути дуже небезпечна в наступний день».

          Для примирення на думку Франциска не потрібно гарних промов: «Примиритися не обов’язково означає сказати гарні слова, для примирення часто достатньо якогось жесту (сказавши це, Папа послав повітряний поцілунок)», бо «там де є любов, жесту достатньо для примирення». Після цього понтифік просив усіх присутніх помолитися «Радуйся Маріє» за подружні пари. Папа закінчив свою зустріч як зазвичай: «Моліться за мене. Насправді, моліться за мене. Добраніч і гарного відпочинку!».

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • Заява Постійного Синоду УГКЦ щодо нещодавніх висловів Папи Франциска
        • Екобюро УГКЦ здійснило переклад апостольського повчання «Laudate Deum» на українську мову
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.