Об’явлення св. Йосифа в Бразилії визнані Церквою

Читай також

  • Ранкова молитва до святого Йосифа
  • Золоті думки святих і блаженних про святого Йосифа
  • Золоті думки святих і блаженних про св. Йосифа. Отці Церкви про св. Йосифа. Частина ІІІ
        • Об’явлення св. Йосифа в Бразилії визнані Церквою

          В Бразилії в 1994-1998 роках чоловікові на ім’я Едсон з’являвся Святий Йосип з Марією та Ісусом. Після детальних досліджень нещодавно ці об’явлення були визнані Церквою.

          У першу середу березня 1994 року в місцевості Ітапіранга 22-річний Едсон Глаубер отримав послання, в якому Діва Марія просила про навернення, молитву на вервиці, а також щоби часто приступати до таїнств Євхаристії та Сповіді. Марія також звернула увагу на вшанування пречистого серця святого Йосифа.

          Протягом чотирьох років об’явлень Святого Сімейства також св. Йосиф передав Едсону такі обітниці:

          «Так само, як я праведний і вірний в очах Бога, так і ті, хто присвячує себе вшануванню мого серця, будуть чистими, праведними і святими в Його очах. Він наповнить вас милостями і чеснотами, підтримуючи на щоденному шляху до святості».

          Св. Йосип також пообіцяв, що «всі, хто буде робити добро найбільш нужденним — особливо хворим і вмираючим, яких я потішаю та оберігаю — отримає в останній момент життя благодать доброї смерті. Я сам буду просити за душі [благодійників] мого Сина — Ісуса — разом з моєю дружиною, Дівою Марією. Ми потішимо їх в останні години на землі, ми будемо разом із ними, і вони спочинуть в мирі наших сердець».

          У посланні святого Йосифа також було дано обіцянку, що всі грішники, «навіть ті, хто скоїв найгірші гріхи, можуть вірити в Божу любов і прощення, а також у мене, в мою підтримку».

          На початку 2010 року після ряду досліджень — молитов і спостережень — місцевий єпископ Карільо Грітті офіційним розпорядженням визнав Ітапірангу як місце об’явлень Святого Сімейства. Ітапіранга розташована близько 1500 км на південний захід від Ріо-де-Жанейро, на кордоні з Аргентиною. Неподалік — приблизно в 1000 км звідти — є санктуарій в Сан Ніколас, Аргентина, де в 80- х роках двадцятого століття відбувались об’явлення Марії.

          Окремим документом єпископ також визнав об’явлення Марії, які відбувалися в Ітапаранзі в 2005-2010 рр. Марія закликала до посвячення трьом святим серцям: Ісуса, Марії і Йосифа. Наступним кроком була побудова санктуарію як місця майбутніх паломництв.

          Вшанування святого Йосифа все більше присутнє в Католицькій Церкві. У 1962 році, після літургійної реформи Папи Павла VI, ім’я св. Йосифа було вперше впроваджено до першої Євхаристійної молитви. А в 2013 р. було введено ім’я св. Йосифа до всіх Євхаристійних молитов.

          За матеріалами: CREDO

          Ілюстрація: Гвідо Рені, Йосип з Ісусом (1635), Вікіпедія

          Читай також

        • Ранкова молитва до святого Йосифа
        • Золоті думки святих і блаженних про святого Йосифа
        • Золоті думки святих і блаженних про св. Йосифа. Отці Церкви про св. Йосифа. Частина ІІІ
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.