Українці просять Президента захистити Патріарший Собор УГКЦ

Читай також

  • «Ми є глобальна Церква — з молоддю і для молоді!» — отець Роман Демуш під час Форуму молодіжного душпастирства
  • 13 цікавинок про Патріарший собор Воскресіння в Києві, які ви не знали
  • Британці збирають підписи за визнання Голодомору геноцидом
        • Українці просять Президента захистити Патріарший Собор УГКЦ

          Понад 36 000 громадян України попросили владу припинити будівництво на березі Дніпра, яке може призвести до руйнування  Патріаршого Собору. 

          3 серпня 2016 р. було передано Вимогу громадян України, адресовану до Генеральної Прокуратури, Кабінету Міністрів, та Адміністрації Президента України захистити Патріарший собор Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви та відновити законність на “скандальній забудові”.
          Нагадаємо, ще наприкінці квітня минулого року, коли розпочалося будівництво житлового комплексу поруч із Собором, у підлозі та куполі храму з’явилися тріщини. За словами відповідального за технічний стан собору Василя Букатюка в коментарі Радіо “Свобода”, тріщини у храмі почали з’являтися, коли розбивали майданчик під забудову: “Потріскалася підлога з грецького мармуру, яка є невід’ємною частиною оздоблення”.
          Як зазначив канцлер Київської архиєпархії протоєрей Василь Чудійович,  «З численними порушеннями законодавства, в догоду нечесних людей було змінено цільове призначення земельних ділянок, що оточують та межують з територією Патріаршого собору. Також змінено ширину прибережної захисної смуги з встановлених законом 100 м. на 50 м.  Ми не можемо толерувати  все попереднє беззаконня,  що може призвести до руйнування Собору, тому мусимо відстоювати відновлення законності при будівництві та дотримання  забудовником всіх містобудівних приписів.  Не узаконення всього що відбувалось та відбувається на будові, а саме відновлення законності!» – наголосив канцлер.

          о. Василь ЧудійовичЯк повідомляють в канцелярії Курії Київської архиєпархії, листи почали надходити в середині минулого місяця. Відтак вже зафіксовано понад тридцять шість тисяч звернень окремих громадян України, які вимагають від влади припинити будівництво на березі Дніпра, обабіч Патріаршого Собору УГКЦ. Такі листи продовжують і надалі надходити та будуть передаватись адресатам: «Передаємо до Вашої уваги Вимогу громадян України, вірних Української Греко-Католицької Церкви, з метою припинення беззаконня при будівництві житлово-офісного комплексу між вул. Микільсько-Слобідською та Броварським проспектом в Дніпровському районі м. Києва, що здійснюється в межах прибережної захисної смуги річки Дніпро та в зоні охоронного ландшафту на суміжній ділянці з ділянкою Патріаршого Собору Української Греко-Католицької Церкви», – йдеться в листі канцелярії Київської архиєпархії адресованому високопосадовцям.

          Також на сайті Президента України активістами було створено електронну петицію: «Захистити Патріарший Собор УГКЦ від руйнівного впливу незаконного будівництва житлово-офісного комплексу між вул. Микільсько-Слобідська та Броварським проспектом у Дніпровському районі м. Києва».

          Ось детальні інструкції заповнення петиції від прес-служби Київської архиєпархії УГКЦ:

          1. Підготувати Е-Майл та Ідентифікаційний код.

          2. Зайти на сайт Президента Україні – https://petition.president.ua/registration

          3. В реєстраційні формі вписати: Ваш Е-Мейл, Пароль (не обов’яково має співпадати з паролем Вашого Е-Мейла) – двічі, Зображення-Цифри, поставити «Галочку», «Наступний крок» (див. візуалізація заповнення петиції – 1 ст.).

          4. Перейти на Ваш Е-Мейл – перевірити лист від «Електронні петиції Президенту України –[email protected]» і для Активації – перейти за інтерактивним посиланням (див. візуалізація заповнення петиції – 2 ст.).

          5. Для перевірки Ваших даних введіть Ваше ПІБ та Ідентифікаційний код (див. візуалізація заповнення петиції – 3 ст.) і чекайте на перевірку Ваших даних (див. візуалізація заповнення петиції – 4 ст.) та перевіряйтеТЕРПЕЛИВО Ваш Е-Мейл, коли прийде інформація, що Ви зареєстровані.

          6. Перейдіть за посиланням до Вашого особистого кабінету:  https://petition.president.ua/login?redirect=/ , введіть Е-Мейл та Пароль, який вводили при реєстрації, та поставте «Галочку» біля напису «Я не робот»

          7. Перейдіть за цим посиланням до Петиції щодо Собору – https://petition.president.gov.ua/petition/25129 та проголосуйте.

          8. Якщо більше, ніж 3-4 дні не приходить інформація про Вашу реєстрацію, напишіть будь ласка до Київської архиєпархії на Е-Мейл: [email protected], щоб ми могли сигналізувати в ІТ-відділ Адміністрації Президента. Уточнюючі запитання також просимо присилати на Е-Мейл: [email protected].

          Залишились лише 40 днів на те, щоб дана вимога набрали 25 000 потрібних голосів для обов’язкового розгляду Президентом.

          Прес-служба Київської архиєпархії

          Фото вгорі: panoramio.com

          Читай також

        • «Ми є глобальна Церква — з молоддю і для молоді!» — отець Роман Демуш під час Форуму молодіжного душпастирства
        • 13 цікавинок про Патріарший собор Воскресіння в Києві, які ви не знали
        • Британці збирають підписи за визнання Голодомору геноцидом
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.