У Львові відбудуться професійні навчання літургійного співу

Читай також

  • Таємниця миру та умова прогресу. Прощання Івана Павла ІІ з Україною
  • “Щоб усі були одно”. Таємниця Церкви, яку бажав Христос
  • Я довго очікував цього візиту. Двадцять років тому в Україну приїхав Іван Павло ІІ
        • У Львові відбудуться професійні навчання літургійного співу

          Від 11 до 16 жовтня у Львові відбудуться професійні навчання літургійного співу, які проведуть викладачі-літургісти зі Львова.

          Літня школа має на меті зібрати зацікавлених у відродженні і розвитку богослужбового, літургійного співу на парафіях УГКЦ. Ціль цього інтенсивного вишколу – згуртування лідерів та натхненників відродження і розвитку літургійного співу в УГКЦ. Планується, що особи, котрі пройдуть вишкіл започаткують нові ініціативи і осередки літургійного відродження, а також утворять спільноту для обміну досвідом і напрацюваннями в ділянці церковного співу.

          Навчальна програма включатиме теоретичні і практичні заняття і буде зосереджена як на розвитку практичних навиків співу так і на поглиблені богословських знань. Учасники літньої школи матимуть можливість ознайомитись з ключовими знаннями з літургіки, вивчити основні літургійні напіви, а також здобути досвід спільного богослужіння у візантійсько-українському обряді, що є традиційним для Української Греко-Католицької Церкви.

          До участі у школі запрошуються особи віком до 40 років з достатнім рівнем музичних слухових якостей і з високим рівнем мотивації вивчення літургійної музики. З огляду на це, кожного з потенційних учасників ми запрошуємо на співбесіду, яка відбудеться за декілька тижнів перед початком школи.

          Організатори школи:
          – Фонд ім. митрополита Андрея Шептицького
          – Патріарша літургійна комісія УГКЦ
          – Свято-Іванівська Лавра студійського уставу УГКЦ

          Бажаючі взяти участь у літній школі мають заповнити анкету та надіслати її до 15 вересня на адресу [email protected]. Відтак протягом двох тижнів з кандидатами на школу будуть проведені співбесіди. Оскільки кількість місць на школі є обмеженою, пріоритет для участі буде надаватись аплікатам, які відповідають вимогам школи, надіслали заявку першими, а також успішно пройшли співбесіду.

          Внесок за участь у школі складає 500 грн. (що є приблизно 10% від загальної вартості школи для 1 особи), доїзд до місця проведення школи учасники оплачують самостійно.

          Джерело: .google.com/forms

          Фото: wisegeek

          Читай також

        • Таємниця миру та умова прогресу. Прощання Івана Павла ІІ з Україною
        • “Щоб усі були одно”. Таємниця Церкви, яку бажав Христос
        • Я довго очікував цього візиту. Двадцять років тому в Україну приїхав Іван Павло ІІ
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.