«У що вірить той, хто не вірить» : книгу василіанського видавництва «Місіонер» відзначено на Форумі видавців

Читай також

  • Для всіх і кожного. Книжкові новинки до зимових свят від видавництва «Свічадо»
  • Закохані хотіли побратись. Однак Бог мав інші плани
  • Як не втратити віру, розчаровуючись в аторитеті духовних провідників?
        • «У що вірить той, хто не вірить» : книгу василіанського видавництва «Місіонер» відзначено на Форумі видавців

          Діалоги між відомим італійським письменником і філософом Умберто Еко і кардиналом Карло Марія Мартіні та наступне обговорення цих діалогів не менш знаними особистостями із захопливою назвою книжки «У що вірить той, хто не вірить» увійшли до списків «Найкраща книга Форуму – 2016», отримавши персональну відзнаку координатора премії Софії Коваль.

          Не тільки зміст видання, а й вдале художнє оформлення обкладинки філософського значення та, особливо, виокремлена на завершення цитата з висловлювань Карло Марія Мартіні: «Дуже важливо знайти між віруючими і невіруючими спільну етичну основу, щоб могти спільно трудитися над покращенням людського роду, над поширенням миру й справедливості. Звернення до людської гідності чітко встановлює принцип, спосібний служити універсальною основою для думки й дії: ніколи не використовувати іншу людину заради своєї вигоди, завжди і всюди шанувати свободу іншого, кожну людину розглядати як самоцінну і недоторканну реальність» – здатні захопити тих, хто задумується над своїм призначенням у цьому світі.

          Генеральний директор видавничо-виробничого підприємства «Місіонер» о. Климентій Стасів (Чин святого Василія Великого), який переклав книгу з італійської, на запитання про те, яким чином видавництво підбирає тематику та авторство книг, котрі щорічно отримують відзнаки, і не лише на Львівських форумах, відповів, що над цим працює весь колектив.

          Щодо особистого підходу в плані зацікавлення читачів, то о. Климентій Стасів, чиї книжки «Вартовий Господнього світильника» та «Місія високого слова. Василіанське книговидання: минуле, сучасне і майбутнє», були відзначені нагородами на двох попередніх Форумах видавців, зізнається, що насамперед кожну книгу пропускає через власну призму світосприйняття. Лише тоді, коли переконується особисто, що певна тема майбутнього видання чи перекладу зацікавила його, «зачепивши душу», береться за роботу.

          До слова, зі заслуженою перемогою колектив видавництва «Місіонер», яке щороку випускає у світ близько тридцяти нових книжок релігійної, історичної та суспільної значимості, привітав і Екзарх Харківський Василь (Тучапець), який також побував на Форумі, подякувавши за плідну і вагому працю.

           

          Галина Мельник

          Джерело: news.ugcc

          Читай також

        • Для всіх і кожного. Книжкові новинки до зимових свят від видавництва «Свічадо»
        • Закохані хотіли побратись. Однак Бог мав інші плани
        • Як не втратити віру, розчаровуючись в аторитеті духовних провідників?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.