Українці створили платформу для суперечок

Читай також

  • Цифрові технології – благо чи вбивці для дітей? 
  • Папа Франциск закликає до етичного використання ШІ після поширення фейкового фото
  • Інтерв’ю зі штучним інтелектом
        • Українці створили платформу для суперечок

          Двоє ентузіастів вирішили зробити інтернет-простір чистішим від беззмістовних дебатів

          Розробники з Києва – Андрій Стегно і Олексій Охріменко запускали спеціальний проект напередодні президентських виборів, де був складений соціальний рейтинг кандидатів. Оскільки одразу після виборів проект було закрито, а проблема суперечок та дебатів в інтернеті – залишилась, то для вирішення було створено спеціальну платформу дебатів, передає УП.Життя.  Розробники пояснюють, що наразі існують схожі сайти, такі як  Reddit, StackOverflow та інші.
          “У процесі роботи ми запустили на ньому експериментальний розділ дебатів, який користувався популярністю на момент роботи сайту. Тому ми вирішили винести розділ дебатів як окремий проект, де можна обговорювати не тільки тему політики, але й науки, психології, філософії і так далі”, – пояснив Андрій Стегно.

          Сайт Widebate  позиціонує себе як місце розумних та конструктивних дискусій. Наразі він англомовний, на ньому не можна просто поставити лайк – а голосувати за/проти. Кожен коментар можна обговорювати, а також за нього голосувати, що впливатиме на рейтинг дискусії. Також у кожного користувача є рейтинг, який можна знівелювати власними беззмістовними коментарями та “флудом”. І , в результаті, втрати можливість висвітлювати на сайті власні коментарі.

          Зараз перехід на сайт функціонує у вигляді віджета з логотипом Widebate, який можна буде вбудовувати в коментарі. Наприклад, якщо в коментарях на Facebook розгорілася суперечка, з його допомогою можна буде акуратно перемістити пристрасті на Widebate, де тролів швидко заблокують, і користувачам буде простіше досягти консенсусу.

          За матеріалами: life.pravda.com.ua та widebate.com

          Читай також

        • Цифрові технології – благо чи вбивці для дітей? 
        • Папа Франциск закликає до етичного використання ШІ після поширення фейкового фото
        • Інтерв’ю зі штучним інтелектом
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.