Понад 1800 подарунків зібрали СУМівці світу для дітей українських військових

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Понад 1800 подарунків зібрали СУМівці світу для дітей українських військових

          Вже третій рік поспіль СУМ організовує доброчинну акцію, девіз якої: «Теплом зігріємо серця»

          Понад 1800 подарунків-миколайчиків передали дітям українських військових їхні ровесники – члени осередків Спілки Української Молоді, які мешкають в Канаді, Австралії, Сполучених Штатах Америки, Німеччині, Естонії та Великобританії.

          Вже незабаром подарунки від українських дітей з діаспори отримають діти та молодь в Калуші, Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Хмельницькому, Новоайдарі, Краматорську, Дніпрі та Києві.

          «Ця акція є свідченням того, що українці світу підтримують свій Батьківський край, живуть його турботами та дієво допомагають родинам тих, хто сьогодні стоїть в обороні незалежності та територіальної цілісності нашої держави», – каже комендант акції, голова Крайової Управи СУМ в Україні Юрій Іляш.

          Крім дітей військових, дарунки отримають також хлопці та дівчата, яких бойові дії змусили покинути рідні домівки та родини яких перебувають нині в складних життєвих  умовах.

          «Кожен пакунок СУМівці збирали з любов’ю, орієнтуючись на конкретні потреби тієї чи іншої дитини. У подарункові наплічники юнаки з діаспори клали взуття, одяг, канцелярське приладдя, солодощі, іграшки», –  продовжує Юрій Іляш.

          Більшість гостинців доповнено вітальними листівками, які виготовили та підписали учасники акції.

          «Звісно, що ми не можемо охопити цим доброчинним марафоном дітей усіх українських військових. Але подарувати тепло своїх сердець хоча б частині з них  –  це в наших  силах!», – переконані організатори акції.

          До речі, в минулі 2014 та 2015 роки, в рамках сумівської ініціативи «Теплом зігріємо серця» українським дітям було передано загалом понад 2000 дарунків.

          Довідка: Спілка Української Молоді – молодіжна виховна організація займається вихованням молоді на християнських та патріотичних засадах у дусі свого гасла «Бог і Україна». Спілку засновано у 1925 році в Києві. У 1946 році СУМ було відновлено в повоєнній Німеччині, з того часу організація поширює свою працю у 10 країнах світу в Західній Європі, Північній і Південній Америці та Австралії. В основі виховної системи СУМу є теоретичні напрацювання Григорія Ващенка – відомого українського педагога, який вперше розробив систему національного виховання.

           

          За матеріалами: cym.org

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.