З колядою в зону АТО завітали студенти з Західної України

Читай також

  • Світло любові від колективу Тернопільського музичного колективу «Gloria»
  • 7-ма поїздка Cтудентського театру «САД» на схід України
  • Бог єднає нас знову і знову: відбувся фестиваль вертепів
        • З колядою в зону АТО завітали студенти з Західної України

          Провідувати українських воїнів, які воюють на Сході України ― традиція студентської молоді з різних львівських вишів, які входять до Львівського християнського театру „САД“ Центру студентського капеланства УГКЦ (ЦСК).

          Третій рік поспіль студенти разом із очільником ЦСК отцем Юрієм Остапюком у час Різдвяних свят вирушають із гостинцями, колядою та вертепом у прифронтові міста. Цьогріч майже тиждень (5-10 січня) молодь віщувала радісну новину ― народження Спасителя, в Костянтинівці, Мирнограді, Соледарі та їх околицях, а також провідувала українських солдатів у військових частинах, поранених у госпіталі та завітала на позиції українських захисників.

          Ці поїздки завжди багаті на позитивні емоції, нові враження. Щороку студенти діляться своїми переживаннями. Цього разу учасники цієї мандрівки наголосили, що „поїздка стала незабутньою для всіх учасників подорожі, адже кожен мав змогу відкрити Україну по-новому та зігріти різдвяним теплом тих, хто не може бути вдома“.

          Коли ми збираємось на Схід до наших воїнів, на парафії УГКЦ, до наших знайомих, нас переповнює радість та відчуття, що їдемо до родини. Ці подорожі стали вже чимось обов’язковим і надважливим, без чого не уявляємо Різдва. І на наш приїзд там очікують із нетерпінням, ― поділився емоціями отець Юрій.

          Цього разу львівські студенти гостювали на парафіях УГКЦ у храмах Св. Миколая та Свв. Петра і Павла, побували в сім’ях, із якими зріднилися за час попередніх поїздок. І найважливіше ― привітали зі святами наших воїнів у Покровському військовому госпіталі та влаштували справжню несподіванку для захисників, які перебували на позиціях ― з колядою до них ще ніхто не заходив.

          Там якраз перебували наші земляки, тож для них особливо приємно було почути коляди та подивитися вертеп ― це була домашня атмосфера. Також ми провели флеш-моб коляди на вокзалі в Костянтинівці. Люди з Донецька, Горлівки нам підспівували та дякували, що говоримо українською мовою, не боїмося до них їхати та популяризувати народні традиції, — о. Юрій Остапюк.

          Продовжилася мандрівка львівських студентів у Києві. Там „САД“ завітав із вертепом до Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука) та Апостольського нунція в Україні Архиєпископа Клаудіо Ґуджеротті. Блаженніший запросив залишатися в нього всіх колядників, які приходили, тож це була велика родинна коляда. Не менш приємною була гостина в Апостольського нунція, який із великою цікавістю слухав про те, чим живе українське студентство.

          Текст: Наталя Павлишин

          Фото: Театр “САД”

          За діяльністю студентського театру “САД” можна стежити тут

           

          Читай також

        • Світло любові від колективу Тернопільського музичного колективу «Gloria»
        • 7-ма поїздка Cтудентського театру «САД» на схід України
        • Бог єднає нас знову і знову: відбувся фестиваль вертепів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"