Чашка кави заради історії: проект з відновлення культурної спадщини

Читай також

  • 20 маловідомих фактів про Біблію
  • “Любити Львів – це приймати його міжрелігійну полікультурну красу”, – Наталія Шолок, експерт з туризму
  • 7 фактів про Єрусалим, про які, можливо, й не знали
        • Чашка кави заради історії: проект з відновлення культурної спадщини

          Стартував флешмоб (краудфандингова акція) «Зроби подарунок Україні» на підтримку відновлення об’єктів культурної спадщини по всій країні. Головна мета проекту — привернути увагу громадян до питання відновлення замків, палаців, церков в різних регіонах нашої держави задля розкриття їх туристичного потенціалу та збереження сторінок історії нашого народу.

          Акція проходить за ініціативи однієї з найбільш facebook-спільнот про Україну та українську культуру — Local History Ukraine та Всеукраїнського Фонду відтворення видатних пам’яток історико-архітектурної спадщини імені Олеся Гончара, завдяки діяльності якого, протягом останніх 20 років, було відновлено велику кількість пам’яток історико-архітектурної спадщини України.

          Щоб долучитися до акції, потрібно відвідати сайт флешмобу (http://oleshoncharfoundation.info/), обрати певну кількість листівок, які розроблять дизайнери проекту, та оплатити їхню вартість через Liqpay. Вартість кожної листівки — всього 1$, а всі кошти, отримані від продажу листівок, перераховуються у Фонд Олеся Гончара.

          «Вартість кожної листівки — всього 1$! Це, фактично, вартість однієї чашки кави чи бокалу пива у пабі! Це — зовсім смішні кошти, але тільки уявіть, якщо відгукнуться 100 тис. небайдужих. Ми дуже віримо, що Ви також, як і ми, любите та бажаєте бачити в Україні відновлені туристичні замки та об’єкти. Ми прагнемо популяризувати відповідальне ставлення до своєї культури та історії. Лише спільними зусиллями ми зможемо зробити нашу країну успішною та розповісти світові про нашу величну спадщину!»,йдеться на сайті флешмобу.

          Організатори зазначають, що цей флешмоб — лише перший крок. Наступним етапом розвитку ініціативи буде створення великого інтернет-порталу, який об’єднає інформацію про всі можливі пам’ятки історико-архітектурної спадщини України, що потребують реставрації чи відновлення для спільного краудфандингу та контролю виконання робіт.

          Джерело: global-ukraine-news.org

          Читай також

        • 20 маловідомих фактів про Біблію
        • “Любити Львів – це приймати його міжрелігійну полікультурну красу”, – Наталія Шолок, експерт з туризму
        • 7 фактів про Єрусалим, про які, можливо, й не знали
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.