У Верховній Раді України відкрили виставку про Йосифа Сліпого

Читай також

  • Роковини смерті Патріарха Йосипа Сліпого
  • Йосиф Сліпий: «Поставте собі питання: що про вас одного дня скаже історія?»
  • «Він змінював світ»
        • У Верховній Раді України відкрили виставку про Йосифа Сліпого

          Депутати та відвідувачі Верховної Ради України тепер дізнаються більше про патріарха УГКЦ, який був у Сибіру й повернувся та будував Церкву в часи підпілля.

          Виставка під назвою “Великого бажайте” представляє основні етапи діяльності патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого: керування Духовною семінарією та заснування Богословської академії у Львові, переслідування радянською владою та  перебування в таборах ГУЛАГу, обставини звільнення з ув’язнення та переїзд до Рима.

          Завдяки опублікованим архівним фото відображено його участь у засіданнях Другого Ватиканського собору.

          Також експозиція висвітлює працю Блаженнішого Йосифа над розвитком духовного та культурно-освітнього життя українців у світі: створення Українського Католицького Університету в Римі, будівництво Собору Святої Софії, його численні подорожі для згуртування та підтримки “в розсіянні сущих”.

          Фото deluxtour.com.ua

          Експозиція підготовлена Постуляційним центром беатифікації УГКЦ у співпраці з Інститутом історії Церкви Українського Католицького Університету (УКУ).

          Читай також: 125-РІЧЧЯ ПАТРІАРХА: БЛАЖЕНІШИЙ СВЯТОСЛАВ ПРО ЙОСИФА СЛІПОГО

          Довідка

          Патріарх Йосиф Сліпий (17 лютого 1892, с. Заздрість — 7 вересня 1984, Рим) – предстоятель Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) у буремні роки тоталітарних переслідувань, довголітній незламний в’язень радянських таборів, людина великої сили духа і великих бажань, чоловік невтомної праці і глибокої мудрості, християнський подвижник і праведник.

          Рішенням Синоду Єпископів УГКЦ 2017 рік проголошений Роком пам’яті патріарха Йосифа Сліпого на честь 125-ї річниці від його народження.

          Відповідну Постанову Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2017 році» (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2017, № 2, ст.30) де йдеться й про відзначення 125-річчя з дня народження Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви Йосифа Сліпого, було прийнято 22 грудня 2016 року.

          За матеріалами: Михайло Канафоцькийnews.ugcc.ua

          Фото вгорі: credo-ua.org

          Читай також

        • Роковини смерті Патріарха Йосипа Сліпого
        • Йосиф Сліпий: «Поставте собі питання: що про вас одного дня скаже історія?»
        • «Він змінював світ»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.