Про лікарню, де забрали розп’яття після 1 скарги й повернули після 600

Читай також

  • Від «осанна» до «розпни»
  • Велика П’ятниця
  • Якщо хочемо жити, то мусимо померти!
        • Про лікарню, де забрали розп’яття після 1 скарги й повернули після 600

          У канадському місті Квебек минулого тижня адміністрація лікарні отримала письмову скаргу від особи, яку змушує почуватись «некомфортно» розп’яття на стіні в коридорі. Після цієї скарги працівники Лікарні Святого Причастя зняли розп’яття висотою 45 см, яке висіло там ще від того часу, коли в 1927 році Сестри Милосердя Квебеку відкрили цю лікарню.

          Коли про це довідався кардинал Гералд Лакруа, він подав скаргу до лікарні. Однак в адміністрації йому пояснили, що не мали вибору – тепер лікарня перебуває у власності держави, а вони змушені дотримуватись «релігійної нейтральності».

          Лікарня перебуває у власності держави, а вони змушені дотримуватись «релігійної нейтральності»

          Тоді кардинал розмістив допис у мережі Facebook: «Як і багато мешканців Квебеку, я дуже розчарований… В часи, коли говориться про необхідність бути толерантними, відкритими, приймати і поважати відмінності, усунення розп’яття… висловлює щось зовсім протилежне».

          Кардинал закликав громадськість висловлювати свої скарги. В результаті, до адміністрації лікарні надійшло більше 600 скарг, що адміністрація розцінила як «велику загрозу їхньої цілісності та керівництву».

          Останньою краплею став коментар міністра юстиції Стефані Веллі, яка публічно заявила, що закон №62 щодо секулярності не вимагає від інституцій Квебеку «усувати елементи нашої спадщини». Згодом надійшли вказівки і від Міністерства здоров’я і соціального служіння, в яких йшлось про «повагу до історії лікарні, її релігійну спадщину та характер, і понад усе – вдячність спільноті Сестер Милосердя».

          Міністерство дало вказівку повернути розп’яття на його місце, інформує Католицький Оглядач з посиланням на LifeSiteNews.

          Читай також

        • Від «осанна» до «розпни»
        • Велика П’ятниця
        • Якщо хочемо жити, то мусимо померти!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.