Велика Гаївка в Дрогобичі

Читай також

        Велика Гаївка в Дрогобичі

        «Гаївка – це механізм, а ми – його окремі частини. Щоб він працював, ми маємо працювати разом!»

        18 квітня Дрогобич закрутила в кривому танці «Велика Гаївка». Вкотре цей фестиваль став справжньою подією для містян. Цікаві виступи творчих колективів з усього регіону й  захопливі перфоманси відбувалися у п’яти локаціях, а саме: біля церкви святого Юра, Катедрального собору Пресвятої Трійці, біля пам’ятника Юрію Дрогобичу, пам’ятника І. Франкові, пам’ятника Т. Шевченкові. А масштабний концерт зібрав усіх на Шпихлірі. Таке веселе дійство важко уявити без енергійної та запальної музики. Цього року ритм фестивалю задавали прогресивні українські гурти – «ZapasKa», «GrozovSka Band», «OT VINTA».

        Особливістю «Великої гаївки – 2017» було те, що в Дрогобичі гостювали діти з Авдіївки та Станиці Луганської, які долучилися до організації фестивалю і спільно з учнями 9-10 класів дрогобицьких шкіл плідно працювали над створенням проектів у рамках «Школи лідера та мистецтв». Головна мета школи – об’єднати Схід і Захід України. Учасниками стали 16 юних дрогобичан та 16 учнів зі Сходу. Протягом тижня діти мали змогу ділитися досвідом, спілкуватися із цікавими лекторами, розвивати свої таланти, вчилися працювати в команді. Навчання у Школі проходило за напрямами: журналістика, фотографія, відео та монтаж, музика, театр, художнє мистецтво. Крім цього, відбувалися лекції провідних тренерів і спікерів на тему лідерства. Плоди їхньої праці можна було побачити 18 квітня на кожному з п’яти майданчиків. Наприклад: фотографи оформили фотовиставку, журналісти випустили власну газету та відзняли репортаж, музиканти записали свій трек, відеооператори підготували міні-фільм про Школу, театрали виступили у незвичному форматі, а от художники спільно з Левком Скопом оформили сцену «Великої Гаївки».

        «Однією з цілей проекту було показати дітям життя поза війною, розширити світогляд і дати імпульс змінювати світ навколо себе. У кожного учасника з’явилися свої історії про організацію дійства, ноти, фарби та театральні ролі. Цілком можливо, що вони стануть поруч з історіями про бомби, розтяжки, апатію чи відчай», – розповів Остап Походжай, організатор фестивалю.

        Своїми враженнями поділилася учасниця Школи лідера, Аріна Дробашко з Авдіївки: «Гаївка – це механізм, а ми – його окремі частини. Щоб він працював, ми маємо працювати разом!» Не дарма гасло цьогорічної гаївки: «Треба бути разом!»

        На фестивалі панувала атмосфера любові та єдності, навіть погода не змогла зіпсувати яскравого настрою учасників і остудити тепла їхніх сердець.

        У складні для країни часи маємо бути згуртованими, маємо творити добро й допомагати один одному. «Велика Гаївка» була саме таким  заходом єднання і підтримки, бо, як зазначив військовий капелан отець Тарас Коцюба, «на війні наші бійці, окрім матеріального забезпечення, потребують духовної та морально-психологічної підтримки. І ми, таким чином, долучилися до цієї великої справи, бо ділилися радістю воскреслого Христа, показали віру у те, що добро завжди перемагає зло, яким сильним і небезпечним воно б не було».

        За матеріалами статей  журналістів «Школи лідера та мистецтв»:

        Аріни Дробашко, Аліни Сенюх, Аліни Матвієнко, Марти Кагуй

        Читай також

          Оціни

          [ratemypost]