У Дубно священик варитиме каву в літературній кав’ярні

Читай також

  • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
  • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
  • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
        • У Дубно священик варитиме каву в літературній кав’ярні

          Настоятель храму Вознесіння Господнього Роман Бобесюк анонсував, що вже 25 травня в місті Дубно на Рівненщині відкриють унікальну літературну кав’ярню. Вона діятиме в приміщенні Благодійного фонду „Карітас“, який очолює отець Роман. Тут можна буде почитати книги та безоплатно посмакувати ароматною турецькою кавою, яку варитиме сам священик. Ще раніше отець Роман запровадив різноманітні гуртки для дітей та молоді, зокрема малювання, вишивання й уроки англійської мови.

          На таку ідею священика наштовхнула власна любов до літератури, якою вирішив поділитися з іншими. Тож усі, хто приходитиме в кав’ярню, зможуть приносити власні книги, залишати їх для інших відвідувачів чи навіть позичати додому, якщо вони є у двох екземплярах.

          Та лише читанням діяльність закладу не обмежуватиметься. Тут влаштовуватимуть кіносеанси на різну тематику, проводитимуть благодійні акції, літературні вечори. Отець Роман вже навіть отримав пропозиції від кількох українських письменників організувати презентації їхніх видань у цій кав’ярні. Літератори також надсилатимуть свої книги. Формувати кав’ярню допомагають небайдужі люди з різних куточків України та з-за кордону.

          В кав’ярні також діятиме дитяча кімната, яку спеціально облаштують так, щоб малечі було цікаво та весело проводити час. Тут будуть крісла-мішки, аерохокей, настільні ігри та література. Тож дорослі, залишивши дітей у такій кімнаті, зможуть насолодитися читанням уповні. Діти зможуть відпочивати і на вулиці. Там для них створять майданчики для тенісу та інших ігор, встановлять батут.

          Усі, хто має бажання та можливість, можуть долучитися до створення літературної кав’ярні. Уже вдалося зібрати майже три сотні книг. Долучатися до розвитку закладу можна й фінансово. Номер рахунку: 4731217107936831 Отримувач: Бобесюк Роман Зеновійович.

          Джерело: http://golosno.com.ua/suspilstvo/1494422744-na-rivnenshchini-svyashchenik-varitime-kavu-u-literaturniy-kavyarni.html

          Світлина:Моя планета

          Читай також

        • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
        • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
        • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.