Квест, боді-арт, банси та море позитивних емоцій: у Києві готували аніматорів для християнських таборів

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Квест, боді-арт, банси та море позитивних емоцій: у Києві готували аніматорів для християнських таборів

          Хто такі аніматори? Відповісти на це питання не так вже і складно. Це хлопці та дівчата, які працюють у молодіжних центрах та займаються вихованням дітвори на християнських таборах, де допомагають їм розвиватися духовно, а також весело проводити час.

          Впродовж двох днів, 6-7 травня, за ініціативи Центру Академічного Душпастирства Київської Архиєпархії УГКЦ, у приміщенні Київського кооперативного інституту бізнесу і права близько 30 молодих християн здобували теоретичні та практичні навички організації і проведення дитячих літніх таборів.

          Молодь вчилася організовувати дозвілля дітей, проводити ігри, ставити в таборових умовах справжнісінькі театральні вистави, танцювати банси та керувати роботою дитячих гуртків. І це далеко не повний перелік тих вмінь, які здобували учасники вишколу.

          У Євангеліє від Матея Ісус Христос каже до нас такі слова: «Де двоє або троє зібрані в Моє ім’я, там Я серед них» (18, 20).Тому учасники курсів можуть абсолютно впевнено стверджувати, що серед них був Христос. Кожен день вишколу починався із Божественної Літургії, адже, за словами організаторів, найважливішою рисою аніматора є його віра у Воскреслого Христа.

          Однією із багатьох кульмінацій вишколу став вечірній квест по центру Києва. Він відбувався за мотивами п’ятої книги серії «Хроніки Нарнії» Клайва Стейплза Льюїса. Метою квесту було зібрати сім символічних «печаток» лордів Нарнії, які б привели команди до перемоги. Проте результатом такої «Великої Гри» стала ще й дружба між членами команд. Тому їхати на наступний день додому учасникам вишколу аж ніяк не хотілося.

          Завершити хочеться словами католицького святого Філіпо Нері: «Бавтесь, стрибайте, співайте, веселіться, радійте – лишень не грішіть». Сподіваємось, що це літо в дітей, які відвідуватимуть християнські табори нашої церкви, пройде саме у такому дусі.

          Підготував: Леонід Мацієвський, учасник вишколу з Житомира

           

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.