Стань місіонером!

Читай також

  • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
  • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
  • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
        • Стань місіонером!

          Нещодавно, 13 травня, у день св. ап. Якова, сам Господь зібрав нас, таких різних, з усіх куточків України, щоб сказати: «Відчали на глибінь та й закиньте ваші сіті на ловитву… Не бійся! Віднині людей будеш ловити” (Лк.1:4,10). Саме ці слова були першими, що почули на Літургії учасники Вишколу місіонерів Декади місійності 2017, який відбувся в Патріаршому домі у Львові. Усі присутні (близько 60 осіб) представляли майже усю географію України – від Тернопільщини, Івано-Франківщини, Львова і до Запоріжжя, Полтавщини, Луганщини, Одещини, Мелітополя і Євпаторії.

          Вишкіл проводила Рада з питань євангелізації при Главі УГКЦ і говорили в цей день про Нову Євангелізацію, про роль мирян у Церкві і про нову програму Декади місійності – 2017. Чому? Тому, що вона може стати новим  інструментом для євангелізації. У чому її новизна? У тому, що крім традиційних складових, у ній є також програма різноманітних заходів, що мають керигматичний і практичний характер. До того ж, біблійні уривки, роздуми, молитви, цитати-свідчення доповнені також місійними завданнями трьох рівнів – особистим чи сімейним, парафіяльним та місійним.

          Програма цьогорічної Декади поєднує у собі найрізноманітніші заходи. Це – молитовні зустрічі із розважанням над біблійними уривками, традиційна молитва на Вервичці та молитва в стилі Тезе. Це – духовні зустрічі для дорослих і молоді, поради щодо молитовного читання Слова Божого за методом Lectio Divina, що дає можливість згодом запровадити на парафії біблійну групу, та практичні поради щодо пожвавлення парафіяльного життя. Крім того у програмі Декади є програма нічних чуваннь «Від Воскресіння до Пятидесятниці», які можна провести окремою спільнотою чи разом на парафії напередодні цього празника. До того ж, план заходів Декади місійності доповнений матеріалами таких перевірених і успішних євангелізаційних програм як Школа св. ап. Андрія, Школа Християнського Життя і Євангелізації та євангелізаційний курс РУАХ.

          Такий вишкіл для мирян і богопосвячених осіб, котрі є запрошені стати місіонерами у своїх середовищах, відбувається вперше. У цьому полягає друга особливість цьогорічної Декади місійності – активне залучення мирян до співпраці із парохом та духовенством для проведення заходів Декади в сім’ях, спільнотах, молитовних групах і зокрема на парафіях. До цього є запрошені усі! Тому на вишколі були присутні катехити і учасники молитовних груп, богопосвячені особи, священики і представники різних мирянських спільнот, молодь і старші та  просто активні парафіяни, котрі виявили бажання об’єднатися для спільної праці.

          Сподіваємось, що десять днів цієї програми від Вознесіння Господнього до П’ятидесятниці зможуть стати для кожного дорогою духовної віднови і приготування до урочистого святкування П’ятидесятниці. Бо впродовж цих днів Церква нам пропонує ще раз пригадати і пережити фундаментальні правди віри про те, що Бог любить кожного і запрошує до особистих відносин з Ним, відкриває правду про гріх і кличе до навернення, дарує спасіння в Ісусі Христі і обдаровує силою і благодаттю Святого Духа. І все це заради того, щоб ми йшли і плід приносили, щоб ми стали місіонерами Його любові і миру!

           P.S.: для усіх охочих такий вишкіл відбудеться повторно 20 травня в УКУ за адресою: вул. Свєнціцького, 17. Зголошуватись можна за телефоном 0672962444 або написати на iмейл [email protected] 

           Олеся Колос,секретар Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ

          Читай також

        • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
        • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
        • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.