Літо зустрічай, на «Обнова-фест» завітай!

Читай також

  • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
  • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
  • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
        • Літо зустрічай, на «Обнова-фест» завітай!

          Майже двадцять яскравих подій упродовж дня готують відвідувачам організатори фестивалю «Обнова-фест – 2017» у Чернівцях.

          Майстер-класи, забави для дорослих і дітей, театри, літературні читання, бібліотека просто неба, фотоклуб, вогняна сцена, виступи відомих виконавців – усе це і навіть більше можна буде побачити 4 червня в Чернівцях у музеї просто неба ! Уже вдев’яте на Зелену неділю тут відбудеться Буковинський молодіжний етнодуховний фестиваль «Обнова-фест» – свято духу і традицій !

          Цьогоріч фестиваль присвячений 125-літтю від дня народження видатного церковного діяча Патріарха Йосифа Сліпого – духовного батька Товариства українських студентів-католиків «Обнова». Буде представлено виставку зі світлинами та документами Патріарха, а слова Йосифа Сліпого – «Великого бажайте» стануть темою для обговорення вуличного університету за участю священиків, науковців, громадських діячів, музикантів. Діятимуть на «Обнова-фесті» й насичені та оригінальні майстерні: декупаж, казанші, нитомотанки, етнокоси, сухе валяння шерсті, вишиті листівки… На будь-який смак гостей свята – страви буковинської та європейської кухонь від Глибоцького професійного ліцею. Окрім смаколиків – майстер-клас срібного призера міжнародного кулінарного фестивалю FoodLandBukovina-2017 – Ольги Чернушки.

          Цікава й програма для дітей: обласний театр ляльок представить музичну казку «Пан Коцький», а «Театр анімації Івана Бутняка» – бебі-простір «Хатка, яку збудував собі Джек». Хай готується  малеча на «Обнові» й до аква-гриму, майстер-класу з пісочком та інших розваг. Вперше на фестивалі обновлята створять фотокуб із сіновою, дерев’яною та дитячою фотозонами. Працюватиме й бібліотека просто неба від відомих українських видавництв. У вечірній програмі дев’ятого «Обнова-фесту» традиційно чимало «родзинок». Їх презентують вже знані в Україні та за кордоном гурти: буковинський – «Гуцул Каліпсо»  і  столичні – The ВЙО та Фома з «Мандрами», а також молоді виконавці.  А яка ж «Обнова» без вогняної сцени: формації «Тіні вогню» та Reborn in flames подарують незабутнє фаєр-шоу!

          Отож, зустрічайте літо з родиною та друзями на «Обнова-фесті» !

          Довідково:

          «Обнова-фест»  вперше відбувся у 2008 році й одразу став однією з візитівок Чернівців та Буковини; організатор фестивалю – Товариство українських студентів-католиків «Обнова»; програма дійства – різновікова; фестиваль поєднує духовну, етнічну та патріотичну складові; упродовж фестивальної неділі на території музею просто неба відбуваються майстер-класи, ярмарок хенд-мейду, спортивні розваги,  концерт етнічних колективів та сучасних гуртів, літературні читання, дегустація буковинської кухні; «Обнова-фест» – один із найвідвідуваніших масових заходів Чернівців, лишень його учасників (музикантів, майстрів, авторів) – понад тисяча !

          Вартість благодійного квитка – 50 грн. Для пенсіонерів і школярів – 25 грн. Військові АТО – безкоштовно. Реєстрація для ЗМІ у день фестивалю (з 10:00-12:00).

          Відео: YouTube

          Читай також

        • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
        • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
        • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.